• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
CHP`li Batum`dan Erdoğan`a Ağır Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Mısır`da Hüsnü Mübarek`in yaşadığı siyası süreçleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da yaşacağını belirterek, "Tayyip`i de atacaklar biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti`ne Tayyip`i attırmak yakışmaz. Bizler poposuna tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım" dedi.

Antalya`da CHP Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı`nca düzenlenen panelde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Batum, "Türkiye`nin, 12 Eylül darbesiyle başlayan süreçte, başına çuval geçirildi" dedi.

Süheyl Batum, sözlerine şöyle devam etti:

EŞİTLİK MADDESİNDE ANLAŞAMADIK
"Bize `Irkçı` falan diyenler var ya, AKP ve başka partiler ve tandansları, `Etnik kökenleri nedeniyle kimseye ayrımcılık yapılamaz` ilkesini yazmak isteyince `Hayır` dediler, `Etnik kökeni oraya yazamayız.` Bize bazı dernekler geldi, eşitlik ilkesine `Cinsiyet yönelimi nedeniyle kimseye ayrımcılık yapılamaz` yazılmasını istedik. `Hayır, bu ikisini koyamayız` dediler ve eşitlik maddesinde anlaşamadık. Türkiye`nin emekçisinin, işçisinin, kadınının, Türkiye`de Alevinin, Sünninin, Türk`ün ve Kürt`ün hakkını göstere göstere yiyip de `Ay ne güzel anayasa yaptık` diye alkışlar mısınız? Biz alkışlamadık. Bunlar 12 Eylül Anayasacısı. Şimdi nitelik değiştirdi."

CHP Eskişehir Milletvekili Batum, Ortadoğu`daki gelişmelere değinerek, Mısır`da Hüsnü Mübarek`in yüzde 88.6 oyla seçildiği 2005 seçimlerini Amerika`nın en yetkili ağızlarla, "Mısır bölgesinde bir yıldız gibi parlıyor" şeklinde değerlendirdiğini ve bölgedeki demokratik gelişimden övgüyle bahsettiğini söyledi. Fakat aradan geçen 5 yıl içinde batı dünyasının Mübarek`in diktatör olduğunu keşfettiğini savunan Süheyl Batum, "Elleriyle koydular kelepçelediler, içeriye attılar. Tayyip`i de atacaklar, biliyorum ama Türkiye Cumhuriyeti`ne Tayyip`i attırmak yakışmaz. Bizler poposuna tekmeyi vurabilelim, bizler iktidardan alalım" dedi.


AJANSLAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir