• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
`Ümmet bilincimiz ve Suriye`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - 20 aydır Suriye halkının çektiği sıkıntılarını dile getirmek, Suriye`de yaşananları göz önüne sermek için İHH İnsani Haklar Derneği Ağrı Şubesi `Ümmet Bilincimiz ve Suriye` adlı konferans düzenledi. Halk Eğitimi Merkezi`nde düzenlenen konferansa Gazeteci - Yazar Ramazan Kayan konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını İHH Ağrı Şubesi üyesi Kenan Anığı yaptı. Suriye`de yaşanan acıların 20 aya aşkın devam ettiğini şu ana kadar 50 bin den fazla insanın hayatını kaybettiğine vurgu yaparak şöyle konuştu, "Şu ana kadar 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. 250 binde fazla insan yaralı ve 4 milyona yakın insan ise evleri yakılmış, bombalanmış halde çetin kış şartları altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar."


Suriye`de yaşananların anlatıldığı kısa bir sinevizyon gösterisinden sonra konuşmasını yapmak için Gazeteci - Yazar Ramazan Kayan kürsüye geldi.

Son iki yıl içerisinde İslam dünyasında çok ciddi gelişmelerin, devrimlerin olduğunu ve yaşanan değişimler için çok geç kalındığını söyleyen Kayan, "Bu bahar geç kalınmış bir bahardır. Yinede Ümmet bahara çıktı inşallah, ama kimileri baharımızı kışa çevirmek istiyor. Ama bizlerin buna müsaade etmemesi gerekiyor. Yıllarca hiçbir tarafın görmediği zulmü görüyor Suriyeliler. Suriye`de yaşanan mücadele sadece sistemle ilgili değil, emperyalist güçlerle de mücadele yaşanıyor. Hatta şunu söyleyeyim şuanda Suriye`de yaşanan savaş örtülü bir dünya savaşıdır" dedi. (Ömer Adıgüzel/M. Emin Çetin - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir