• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Şanlıurfa'da Covid-19 nedeniyle 60 yerleşim yeri karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararla karantinaya alınan yerleşim yerlerine yenileri eklenirken, bazı yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulaması sonlandırıldı.

Konuya ilişkin İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararda, “Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda Covid-19 pozitif tespit edildiğinden, Covid-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Ceylanpınar ilçemizde 3, Eyyübiye ilçemizde 13, Haliliye ilçemizde 14, Karaköprü ilçemizde 16, Suruç ilçemizde 3, Viranşehir ilçemizde 9, Bozova ve Siverek ilçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Aynı kararla 40 yerleşim yerlerinde ise, karantina uygulamasının sonlandırıldığı belirtildiği açıklamanın devamında, “Karantina tedbiri uygulanan ve geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 01.07.2020 tarihi itibariyle Eyyübiye ilçemizde 14, Haliliye ilçemizde 10, Karaköprü ilçemizde 8, Suruç ilçemizde 5, Viranşehir ilçemizde 2 ve Siverek ilçemizde de bir farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.” denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir