• DOLAR 32.342
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2241.317
  • ...
YÖK'ün Şehir Üniversitesi kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyeti, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla durdurulmuştu.

ÖĞRENCİLER MARMARA ÜNİVERSİTESİNE AKTARILACAK

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesindeki öğrencilerin, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine aktarılmasına karar verildiğini duyurdu.
YÖK'ten yapılan açıklamada, İstanbul Şehir Üniversitesindeki öğrencilerin, Marmara Üniversitesine aktarılmasına karar verildiği belirtilirken, “Yükseköğretim Kurulunun 25 Haziran 2020 tarihli Genel Kurul toplantısında, garantör üniversite olan Marmara Üniversitesinin İstanbul Şehir Üniversitesine ilişkin ‘Gelir açığını karşılama kabiliyetinin bulunmadığı, personel maaşlarının ödenemediği, faaliyetin geçici olarak durdurulması sürecinin uzamasının öğrenci, akademik, idari personel ile kamu ve özel hizmet sağlayıcılarının mağduriyetini arttıracağına ve eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceğine' dair tespitleri, Yükseköğretim Denetleme Kurulunun raporları ile birlikte değerlendirilmiş, 2547 sayılı Kanunun Ek madde 11/14 fıkrası gereği ‘garantör üniversitenin bu konuya ilişkin tespiti' Yükseköğretim Kurulu tarafından onanarak Cumhurbaşkanlığı makamına arz edilmiş ve söz konusu üniversitenin faaliyet izni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kaldırılmıştır. Bilinmelidir ki öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi önceliğimizdir.

 
Bu hususta öğrencilerimizin, eğitim ve öğretimlerine dün olduğu gibi bundan sonra da en uygun şartlarda devam etmeleri için gerekli her türlü tedbirin vakit geçirmeksizin alınacağını bilmelerini isteriz. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için azami hassasiyetin gösterileceği hususu başta öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna duyurulur” ifadeleri kullanıldı. (İHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir