• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Mardin’de uzun süreli elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son dönemlerde Mardin’in ilçelerinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ederken tepkiler de çoğalıyor. Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal mahallelerde son 24 saatten fazladır enerji verilemiyor.

DEDAŞ yetkilileri, “Arıza var” derken mahallesi sakinleri de uzun süren elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını, kesintilerin giderilmesi için yetkililerin gerekeni yapmasını istedi.

Yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Alakuş Mahallesi sakinlerinden Mehmet Sait Yusufoğlu, elektrik kesintilerinden dolayı akşam yemeğini karanlık çökmeden önce yemek zorunda kaldıklarını, karanlık çökünce de yattıklarını kaydetti.

Yusufoğlu, “Biz elektrik yüzü görmüyoruz, elektrik olmadığı için suyumuz da yok. Şu an gördüğünüz gibi dışarıdayız. Yemeğimizi dışarıda yiyip başımızı yastığa koyup uyuyacağız. Başka çaremiz yok. Yılın 12 ayı bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bir gün elektrik var, 4 gün yok, bir saat var, 23 saat yok. Bizler faturalarımızı seve seve ödüyoruz. Faturamızı ödediğimiz için elektrikleri kesme gibi bir hakları yok ki. Bizlere bu cezayı neden veriyorlar. Bizlere neden bu işkenceyi çektiriyorlar. Dicle EDAŞ’ın bir an önce bu soruna el atması ve çözüm bulması gerekiyor.” dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir