• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
`Çaldıranlılar her türlü yatırımı hak ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Türkiye Muhtarlar Derneği Çaldıran Şube Başkanı Âdem Çınarbay`ın başkanlığında bir grup köy muhtarı, Van Valisi Münir Karaloğlu`nu ziyaret ederek köylerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
 
Vali Alipaşa Toplantı Salonunda muhtarlarla bir araya gelen ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda söz alan Dernek Başkanı Çınarbay, daha önce ilettikleri ve birçok sorunu çözen Vali Karaloğlu`na `teşekkür` etti. Çınarbay`ın ve muhtarların dile getirdikleri sorunları not alan Karaloğlu, Çaldıran ilçesine yapılan yatırımları anlattı.
 
Çaldıran`ın Van`ın en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Karaloğlu: "Köy yollarından içme sularına, eğitimden sağlığa, spordan kültürel ve sosyal hizmetlere kadar pek çok başlıkta yaklaşık 90 milyon liralık yatırım yapıldı. Çaldıran`da son üç yılda yapılan hizmet nerdeyse Cumhuriyet döneminde yapılan hizmet kadardır. Çaldıranlılar bunun daha fazlasını hak ediyor. " dedi.
 
"Örnek köy projesine devam edilecek"
Çaldıran`da geçen yıl başlattıkları örnek köy projesi uygulamasına bu yıl da devam edeceklerini belirten Karaloğlu: "Osmanlı ve Soğuksu Köylerinin içine yaptığımız parke taşı döşeme çalışması güzel oldu. Aynı uygulamayı Kılavuz Köyümüzde de yaptık. 5 yıl önce belki bu projeyi uygulayamazdık; çünkü köylerin öncelikli sorunları yol ve su idi. Bugün Allah`a hamd olsun köylerimizin nerdeyse yüzde yüzünün suyu var. Bundan sonra artık köylerimizin fantastik işlerine başladık, onu yapacağız. Van Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir belediyesinin her köyümüzü de örnek köy yapacağını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.
"Elektrik altyapısına 100 milyon avro yatırım"
Köylerdeki elektrik sorunun büyük oranda çözüldüğünü kaydeden Karaloğlu, lokal sorunların da yeni yapılacak yatırımlarla çözüleceğini bildirdi. Van`da en büyük sorunun kaçak elektrik olduğunun altını çizen Karaloğlu, bu konuda muhtarlara büyük görev düştüğünü hatırlattı.
 
"çaldıran gelen kaymakamlar en az 3 yıl görev yapacak"
Çaldıran`a bundan sonra gelecek olan kaymakamların hizmet süresinin, teklifimiz üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından değiştirildiğini kaydeden Karaloğlu: "Çaldıran ilçe mülki idarecileri açısından 6. sınıftı. İlçeye gelen kaymakam arkadaş istese de 2 seneden fazla kalamıyordu. Biz geçen yıl mevcut kaymakamımız en az üç yıl ve daha fazla kalabilsin diye ilçenin sınıfını değiştirdik" dedi.
 
"Trafik Tescil Bürosu Açılacak"

Çaldıran ilçesinin emniyet binasının tamamlanarak hizmete girdiğini bildiren Karaloğlu, daha önce Van ve Erciş`e tescil işlemi için giden sürücülerin artık gitmeyeceğini, yakında Trafik Tescil Bürosu`nun hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdi. Muhtarların talebi üzerine köylerde yarım kalan taziye evlerinin bitirilmesi için yardımcı olunacağını dile getiren Karaloğlu, son 2 yıldır SODES projelerinden Çaldıran`a pozitif bir ayrımcılık yaptıklarını kaydetti.
 
Türkiye Muhtarlar Derneği Çaldıran Şube Başkanı Adem Çınarbay, ziyaret sonrası köylerin sorunlarını çözdüğü için Vali Münir Karaloğlu`na bir `teşekkür` plaketi verdi.(Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir