• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2426.322
  • ...
Mısır`da Ölü Sayısı 30`ya Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da ölü sayısı 30`a yükseldi
Geçtiğimiz yıl Port Said stadyumu`ndaki olaylara karıştığı iddiasıyla yargılananlardan 21`ine idam kararı çıktı; karar sonrası kent sokakları savaş alanına döndü

 

Günlerdir büyük bir merakla beklenen, 74 kişinin öldüğü Port Said Stadyumu kararı bugün verildi. Mahkeme, olaylara karışan 21 kişiye idam cezası verilirken diğer sanıklar için duruşma Mart ayına ertelendi.İdam kararlarında son söz Mısır Müftüsü`ne ait olacak...

Bu karar sonrası, mahkumların aileleri önce hapishaneye saldırdı, sonra da kent sokaklarını savaş alanına çevirdi.

Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, davada yargılanan 72 sanığın tutulduğu Port Said kentindeki hapishane önünde başlayan gösterilerde, güvenlik güçleri ve mahkeme kararını kınayan kalabalık arasında çatışma yaşandığı belirtildi. Taraflar arasındaki silahlı çatışmada 2`si polis 30 kişinin öldüğü, 200`den fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Çatışmalarda ölenler arasında Mısır 2. futbol ligi takımlarından el-Merih oyuncusu Mahmud Abdulhalim ed-Datvi`nin de olduğu bildirildi. Merih futbol kulübü başkanı Mahmud Şerif, futbolcu Datvi`nin boynundan aldığı kurşunun etkisiyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Ayrıca göstericiler, bölgedeki araçları tahrip ederek basın mensuplarına saldırdı. Bölgedeki çatışmaların kontrol altına alınması için Mısır ordusuna bağlı zırhlı araçların olay yerine sevk edildiği belirtildi.

MURSİ ETİYOPYA ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Kendilerini ``El-Ultras`` olarak adlandıran futbol taraftar grubu ve futbol karşılaşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise 21 sanık hakkında idam kararı verilmesini kutlamak için sokaklara döküldü.

``El-Ultras`` taraftar grubu adına toplananlar, gösteride mahkemenin aldığı idam kararının adil olduğunu belirterek, kararı destekleyen sloganlar attı.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle bugün gerçekleştirmeyi planladığı Etiyopya ziyaretini iptal ettiği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Mısır`ın Port Said şehrinde 1 Şubat 2011`de oynanan maç sonrası takımların taraftarları arasında şiddet olayları yaşanmıştı. Port Said`in El Masry ve Kahire`nin El Ahly takımlarının taraftarları arasında yaşanan çatışmada 74 kişi ölmüştü.

Olaylar sonrası Kahire`de de karışıklıklar yaşanmış ve 16 kişi de burada ölmüştü. Şiddet olayları sonucu Mısır 2011–2012 futbol ligi iptal edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir