• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Stockholm Sendromu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selamun aleykum… Kardeşlerim! Uzun bir iç çatışma sonunda kararsızlığımı yenmemi sağlayıp yazmama imkan veren Allaha hamd olsun. Kısmetse son gelişmeler üzerine bir iki noktaya da biz değinelim dedik. Hepinizin bildiği gibi meşhur bir söz vardır: “Yılan kendi eğrisini görmez, deveye senin boynun eğri” dermiş. Bu son günlerde yaşanan olaylar da deyim yerindeyse tam da taşı gediğine koymuştur.
 

Malumunuz uzun süreden beri birileri bizleri AKP ile işbirliği içerisinde olmakla suçluyor. Ve mazlum halkada bu bağlamda devletle iş birliği yapıyorlar görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Tam da bu noktada Allah azze vecelle müminleri bir daha selamete çıkardı. Ve yıllardır bizi bu asılsız ithamlarla suçlayanları, kendilerini kendi elleriyle kazmış olduğu kuyuya düşürdü. Cumhuriyetin kurucusu binlerce Sünni, alevi Müslüman’ın, Şeyh Said’in, Seyyid Rızanın ve yüzlerce, binlerce kürdün katili derin ve açık devletin kurucusu CHP ile güya kürdler adına açık bir aklamaya ve ittifaka giriştiler sanki CHP sütten çıkmış ak leke ve sanki bunların hiçbirin yapmamış eskiden beri bu mazlum halklara destek vermiş statükonun ve bu zalimlerin karşısında durmuş bir yapı; evet kardeşlerim bunlar Bir nevi Stockholm sendromu geçirdiler. Bu sendroma adını veren olay 1973 yılında stockholm’deki başarısız bir soygun girişimi sonucu ortaya çıkmıştır. Kreditbanken isimli bir bankayı soymaya kalkan soyguncular kuşatılınca bankada bulunan 4 kişiyi rehin almışlar ve altı gün boyunca direnmişlerdir. Altı günün sonunda polis operasyonu sırasında rehineler kurtarılmaya aktif olarak direnmişlerdir. Daha sonra ise soyguncular aleyhine tanıklık etmeye de yanaşmamışlardır hatta para toplayıp savunmalarına yardımcı olmuşlardır. Bu olaydan sonra psikolojide benzer rehine-rehinci olaylarındaki yakınlaşmaları tanımlamak için kullanılan bir deyim haline gelmiştir.
 

Evet sevgili kardeşlerim tam da bu noktada hatırlanması hayati ciddiyet arz eden iki hadisi de tekrar dile getirelim ‘küfür tek millettir’, ‘mümin de müminin kardeşidir’ evet akıl sahiplerine duyurulur. Bir biri ile ırki, mazlumiyet, v.b anlamda bir bağın aksine bağ olan birileri birleşiyorsa demek ki bunun adı düşünce kardeşliğidir. Ha bu arada bizleri sadece kendi halkımızla değil de diğer halklarla ilgilendiğimiz için eleştiren yani (ümmetçilik) yapıyorsunuz diyen kardeşlere de bu kısasta ders çıkarılacak güzel ibretler vardır. Selam ve dua ile.
 

Yunus Bozdaş / Diyarbakır
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir