• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
TGK: `CHP`li Güler`in Dokunulmazlığı Derhal Kaldırılmalı‏`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in yargılamalarda anadilde savunmayı öngören yasa tasarısının görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde göremezsiniz" sözlerine karşı Türkiye Gençlik Konseyi (TGK), yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
 
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Tarkan yaptığı açıklamada, "40 yıldır ölen ve öldürenin genç ve fakir olduğu bu ülke de barış ve kardeşlik adımlarıyla insanlarımızın umutlandığı böylesine bir zamanda CHP`li Birgül Ayman Güler`in ırkçı ve ayrıştırıcı açıklamasının tamamen kardeşliği baltalamaya yöneliktir" diyerek sert tepki gösterdi.
 
Türkiye Gençlik Konseyi olarak her türlü ırkçı ve faşizanca hareketlere karşı olduklarını ifade eden Tarkan, "Birgül Ayman gibi sosyal demokrat ve halkçı geçinen faşist ve ırkçı insanlarla Türkiye iki adım daha ileriye gidemez. Yeni CHP faşizm ve üstünlerin hukukundan beslenen bir CHP ise, Allah bu milletin yardımcısı olsun. Güler`in vekilliği derhal düşürülmelidir" ifadelerini kullandı. (M.Said Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir