• DOLAR 32.5
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2492.743
  • ...
Midyat, Şehitlerini Unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Seyyid Hüseyin Yeşilmen ve Hasan Çeken`in Şehadetlerinin 20. yılında sevenleri tarafından Mardin`in Midyat ilçesinde bulunan Kocatepe İlköğretim Okulunun Konferans Salonunda Azim-Der tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Program, Ata Saylık`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Daha sonra günün önem ve ehemmiyeti hakkında bir konuşma yapan Fehmi Kaplan hoca, "Kur`an-ı Kerim`de `Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz` diye buyrulmuştur. Evet, işte şehadet ve şehidin manası da budur. Sadece ve sadece Allah yolunda canını vermek, kanını akıtmak, dünyadan yüz çevirmek, eşini, çocuğunu, ailesini, makamını, aşiretini kısacası nefse hoş gelen dünyanın bütün zevklerinden yüz çevirmektir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed, 3 defa tekrarlayarak ulaşmak istediği yüce şehadet makamına ne mutlu onlara ki Seyyid Hüseyin Yeşilmen ve Hasan Çeken ulaşmışlardır" dedi.
 
Gecenin anlam ve önemine uygun Özlem Ajans`ın ilahi sanatçılarından Mustafa Altıntop`in seslendirdiği ilahiler ve Ata Saylık okuduğu mehellemice şiirlerin ardında Seyid Hüseyin Yeşilmen`in sinevizyonla hayatı salondakileri duygulandırdı.
 
Daha sonra Seyid Hüseyin Yeşilmen`in hayatını anlatmak için kursiye çıkan İsa Altınkaynak, Ümmetin bağrından çıkan, ender yetişen,hafızalara kazınan, nice öncü önder, şahsiyetlerin olduğunu belirterek, "Erdemli şehidimiz Seyyid Hüseyin Yeşilmen , ihlası ve takvasıyla, cesaret ve ferağatıyla, cömertlik ve ihsanıyla, azim ve tevekkülü ile, sadakatle Allah`a verdiği söze bağlı kalmış,İslami güzelliği yudum yudum benliğine içirmiş,insani ve İslami erdemlik konusunda şahsiyeti mükemmelleşmişti. İlim ve cihad sevdasıyla kimi zaman diz çöken bir talebe, kimi zaman da Allah`ın davasını anlatan gayretli bir davetçiydi. Hak ve doğru söz söylerken kınayıcıların kınamasına aldırmazdı. Tefekkür ve nefsi muhasebe, onun kendini bulduğu bir liman ve maveranın ötesine varan bir iksiri olmuştu. Azizi İslam şehitlerinin dava ve misyonlarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur" dedi.
 
Altınkaynak daha sonra, Kalem sahibi kimselerin bir çok büyük işleri yapabileceklerini ancak fikirlerinin yaşaması pahasına kendilerini feda etmeleri şartıyla ifadelerini kullanarak, "Fikirlerinin kan ve canları karşılığında manalanması şartıyla. Hak bildikleri şeyin hak olduğunu fütur etmeden söyleyip, gerekirse bu uğurda başlarını vermeleri şartıyla" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Hasan çeken` hayatını anlatan M.Şerif Aşkın ise, şehidin tüm mü`minlere karanlıklarda yol gösteren bir meşale olduğuna vurgu yaparak, "Ayakta kalmamızı sağlayan ezelden ebede kadar müminleri dimdik ayakta canlı tutan güçtür şehidlerimiz. Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara. en büyük mertebedir. Bu büyük mertebesinden dolayıdır ki beşeri ideoloji mensupları bile kendi ölülerine bu ismi vermektedirler. halbuki şehadet mertebesi ancak ve ancak kelimei tevhidi yüceltmek ve yükseltmek uğruna öldürülenlere layıktır. ve bu isim allah zül celal tarafından onlara verilmiştir" şeklinde konuştu.
 
Program İbrahim Oğuz hocanın yaptığı Arapça duayla sona erdi. (M.Sait Başaran- İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir