• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
Geri Gelmeyen Gençlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teneffüse çıktım, çıkmaz olaydım. Gözlerime inanamıyordum. Karşımdaki kişi Kürşat ve birkaç bayan ile konuşuyor, şaka yapıyor, gülüyor, eğleniyor... Yaptığının ne kadar yanlış olduğunu düşünmüyor fehm edemiyor herhalde.

Kürşat ile lise bir ve lise iki de aynı sınıftaydık. Kendisi bölüm değiştirince sınıflarımız ayrıldı ve eskisi kadar sık sık görüşemedik keşke görüşseydik diye düşünürken yanıma geldi. Biraz konuştuk sonra ona yaptığının yanlış olduğunu. Allah katında günah ve çok tehlikeli bir davranış sergilediğini hatırlattım. Ama ok yaydan çıkınca onu tekrar yaya koymak çok zor.

O da bana şöyle dedi:
Ben lise öğrencisiyim vede genç bir insanım gençliğimi yaşamam benim de hakkım, diyor. Kulaklarıma inanamıyordum bunları söyleyen Kürşat olamazdı. İnsanoğlu bu kadar mı aciz, bu kadar mı değişken bir varlık... diye düşündüm. Ben de ona şöyle dedim;
Madem ki gençliğimiz, lise hayatımız bir defadır ve geri gelmeyecek ise biz neden O’nun istediği bir tavır sergilemeyelim. Neden O’nun dinini yaşamayalım. Neden sünnetullaha uymayalım. Neden Resulullah gibi O’nun ashabı gibi bir yaşam sergilemeyelim. Neden... Neden... Neden...

 

Salih İmece / Van (Muradiye – Ünseli) - Yaş: 19
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir