• DOLAR 32.515
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2492.348
  • ...
`Mali İşgali Bir İnsanlık Kıyımına Dönüştü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Memur Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, sömürgeci Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalede bulunmasını sert bir dille kınadı.
 
Emperyalist Fransa`nın ve onun işbirlikçisi konumunda olan diğer Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika`nın desteklediği Mali`deki operasyonun maalesef emperyalist ruhların tekrar canlanması olduğunu belirten Özperk, "Uzun bir süre Afrika kıtasında kölelik zihniyetiyle insanları köleleştiren ve insanların yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömüren Fransa`nın İslami örgütlerin çalışmalarını bertaraf etmek anlamında Mali`ye yaptığı operasyon bir insanlık kıyımına dönüşmüştür" dedi.
 
Suriye`deki, Bahreyn`deki, Yemen`deki Zulme, haksızlığa ve insanlık dışı uygulamalara sessiz kalan Avrupalıların bu anlamdaki kirli emellerinin tekrar ortaya çıktığına dikkat çeken Özperk, "Bu operasyonlar adı altında yüzbinlerce insanın yine mülteci statüsüne düşmesi insanlık dışı bir uygulamadır. Temennimiz, İslami ülkelerin bu operasyonlara mali destek veya askeri destek verme yerine bu operasyonlara karşı çıkmalıdır ve bu anlamda yine bir kanlı hançeri Müslümanların yüreğine sapmıştır. Müslümanların buna karşı dik durmalarını umut ediyor ve bekliyoruz" çağrısında bulundu.
 
Özperk açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: "Biz Memur-Sen ailesi olarak bu olayı nefretle kınıyoruz. Operasyonların biran önce sona ermesini ve bu bahanelerle Müslümanların topraklarına giren Fransız askerlerinin derhal geri çekilmesini ve bunun yerine zulmün devam ettiği ülkelerde eğer amaçları demokrasiyse burada direniş gösteren direnişçilere destek olunmasını bekliyoruz" (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir