• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Zor Olana Talip Olduk...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gördükleri karşısında hem üzülüyor hem acı duyuyor hem de bakmaya utanıyordu. Kendisi bir bayan olduğu halde kendi cinsinden olan bayanlara dahi bakamıyordu. Zira hayâ perdesini yırtmış artık kapalı mı açık mı olduğu anlaşılmayan bayanlara bakmak vicdanını rahatsız ediyordu. Erkekli kızlı grupların yanından geçerken seslerini dahi duymak istemiyor, onların sözlerinden midesi bulanacak hale geliyordu... Çocukların birbirlerine olan davranışları, hoş olmayan sözleri ailelerinin ne derece İslam`dan uzak olduklarını gözler önüne seriyordu. Birden gayri ihtiyari: "işimiz çok zor işimiz çok zor" dedi.

 

Bundan bir gün önce katıldığı "bayanlar" için düzenlenen "Dünya Müslüman kadınlar" konferansında konuşan yazar bayanın sözleri aklına geldi. Şöyle diyordu: "Biz Müslüman bayanlar olarak bu çağda bu devirde en zor olanına talip olduk; çirkefliğin, hayâsızlığın, iffetsizliğin zirveye ulaştığı bir zamanda iffetimizle, hayâmızla Meryem olmayı seçtik. Çektiği zorluklara, acılara direnen ve hiçbir zaman imanından taviz vermeyen zulmün sarayını sarsan Asiye olmayı seçtik. Kur`an ve sünnet çerçevesinde Müslüman bir bayan olmayı seçtik. Buna mukabil üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yapacağız ve insanları (özellikle) muhatabımız olan bayanları uyaracağız. Ama yılmayacağız, ümitsizliğe, karamsarlığa düşmeyeceğiz ve yorulmayacağız. Evet, yolumuz uzun. Sorumluluğumuz ağır olabilir. Fakat asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir adım dahi olsa geri adım atamayacağız. Zira başta da söylemiştik ya: bizler zor olana talip olduk. Bunları düşünürken iki cümle döküldü dudaklarından: "Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, zira bizler, Zor Olana Talip Olduk!.."

 

Hatice Karayel / Mardin (Kızıltepe) - Yaş: 20

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir