• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kadir: “Böyle giderse büyük felaket yaşanır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basına açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kadir, “Coronavirus vakalarında artış sürüyor. Şu an Kürdistan Bölgesi’ndeki hastanelerde 3 bin 811 Coronavirus hastası tedavi görüyor.” dedi.

Tehlikenin, semptom göstermeyen vakalarda olduğunu vurgulayan Kadir, “Tespit edilen vakaların haricinde elbette hastalığı belirtisiz geçiren vakalar da var. Semptom göstermeyen ve virüsü bulaştıran vakalar var. O yüzden durum böyle giderse büyük bir felaketin yaklaşacağını söylüyoruz.” diye konuştu.

“Coronavirus ile mücadele şu an bireysel bir mücadeledir.” diyen Kadir, “Bu mücadele sadece Sağlık Bakanlığı üzerinden yapılması çok zor olur.” ifadesini kullanarak diğer bakanlıklardan destek istedi.

Muhammed Kadir, vaka artış hızının bu şekilde sürmesi halinde durumun Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünden çıkacağını, bu yüzden vatandaşların sürecin akıbetini belirleyeceğini ifade etti.

Rusya’da geliştirilen aşının Irak’a gönderilmesi konusuna da değinen Kadir, “Rusya, daha önce influenza tedavisinde kullanılan bu ilaçla deneyler yapmış ve olumlu sonuçlar elde etmiştir. Şimdi yerli firmaların üretime geçmesini bekliyoruz. Bakanlık olarak ilacın kalitesine önem veriyoruz.” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde Haziran ayı itibariyle vakalarda artış yaşandı. Toplam 5 bin 672 kişi virüse yakalanırken 186 kişi hayatını kaybetti. 1675 kişi ise hastalığı yenmeyi başardı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir