• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
BM'den İşgalci Siyonistlerin ilhak planına eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM, Filistinlilerin insan hakları üzerinde yıkıcı etkileri olan ilhakın durdurulması gerektiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, siyonistlerin ilhak planlarını "yasa dışı" olarak nitelendirerek, siyonistlerin kendi yetkililerini ve dünyadaki çağrıları dikkate alması gerektiğini ve bu "tehlikeli yoldan" dönmesi gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENİYOR
İşgalcilerin gerçekleştirdiği ilhak planlarının bölgedeki kalıcı barış çabalarına ciddi hasar vereceğini vurgulayan Bachelet, Yahudi yerleşim birimlerinin uluslararası hukuku çiğneyen ilhakla birlikte daha da genişleyeceğine dikkat çekti.

FİLİSTİNLİLERİN TEMEL HİZMETLERE ERİŞİMİ ZORLAŞIYOR
Bachelet, iki ulus arasında yüksek gerilim oluşturarak toplumsal huzuru kaçıran ilhakın, Filistinlilerin eğitim ve sağlık gibi temel hizmetlere erişimlerinin daha da zorlaşacağının altını çizdi.

Siyonistlerin bu karardan dönmek için hala zamanı olduğunun altını çizen Bachelet, Siyonistlerin işgalci bir güç olarak uluslararası hukuktan doğan yükümlülüklerini değiştirmeyeceğini vurguladı.

İŞGALCİ REJİMİN  BATI ŞERİA'DAKİ BÖLGELERİ İLHAK PLANI
ABD Başkanı Donald Trump'ın,  Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "Siyonistlerin toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve Siyonist yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, siyonist Başbakanı, 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir