• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Tarifeli Seferler Yapılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DHMİ Genel Müdürü Birdal, İstanbul`da 3. havalimanı açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı`ndan tarifeli seferlerin yapılmayacağını söyledi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, kurumun Florya Sosyal Tesisleri`nde, Atatürk Havalimanı Muhabirleri Derneği üyelerine açıklamalarda bulundu, sorularını yanıtladı.

Birdal, İstanbul`a 3. havalimanı yapıldıktan sonra Atatürk Havalimanı`nın geleceğiyle ilgili soru üzerine, kente 3. havalimanı açıldıktan sonra Atatürk Havalimanı`ndan tarifeli seferlerin yapılmayacağını söyledi.

Havalimanında genel havacılığın devam edeceğini belirten Birdal, ``Şirketler burada kalmayı istedikleri sürece bakım onarım hangarları, kargo faaliyeti devam edecek. Atatürk Havalimanı`nın mevcut alanında her hangi bir küçülme olmayacak. Atatürk Havalimanı, havacılık sektöründe farklı fonksiyonlar için kullanılabilir. Dünyada havacılık fuarlarının yapıldığı çok büyük yerler var, neden İstanbul bunlardan birisi olmasın?`` diye konuştu.

Yoğun ve titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Birdal, ``3. havalimanı`` değil, ``yeni havalimanı`` ifadesinin daha uygun olacağını söyledi.


Birdal, 3. havalimanının ihale başvurularıyla ilgili, ``28 Ocak`tan itibaren şartname satışına başlayacağız`` dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir