• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
Mısır`da İdam Krizi: 12 Ölü 140 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR-Mısır`ın Port Said Stadyumu`ndaki futbol karşılaşmasında geçen sene Şubat ayında 74 kişinin ölmesinin ardından açılan davada, hakkında idam kararı verilen 21 sanığın yakınları, kararı protesto etmek için Port Said kentinde tutukluların bulunduğu hapishanenin önünde toplandı.

Port Said İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yasir Hulmi, Mısır güvenlik güçleri ile mahkeme kararını protesto eden gruplar arasında çıkan silahlı çatışmada 2`si polis 12 kişinin öldüğünü ve 157 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Basın mensuplarına saldırı

Ayrıca göstericiler, bölgedeki araçları tahrip ederek basın mensuplarına saldırdı. Olaylar sırasında bölgede bulunan AA ekibi de saldırılara maruz kalmamak için çevre binalardan birine sığındı.

Bölgedeki çatışmaların kontrol altına alınması için Mısır ordusuna bağlı zırhlı araçların olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Kendilerini ``El-Ultras`` olarak adlandıran futbol taraftar grubu ve futbol karşılaşmasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise 21 sanık hakkında idam kararı verilmesini kutlamak için sokaklara döküldü.

Mursi, Etiyopya ziyaretini iptal etti

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle bugün gerçekleştirmeyi planladığı Etiyopya ziyaretini iptal ettiği duyuruldu.


(Sait Teşne-İLKHA)

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir