• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
`Efendimizin Eşsiz Ahlakına Muhtacız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Başkent Kahire`nin en büyük ve tarihi camisi olan El-Ezher camisinin İmamı Şeyh Muhammed Abduzzahir ve Mısırlılar Peygamber Efendimizin Mevlidi münasebetiyle İlke Haber Ajansına konuştular.

Peygamber Efendimizin başta ahlaki ve ibadi olmak üzere her yönüyle Müslümanların ideali olduğunu dile getiren Şeyh Abdulzahir, "Efendimizin `Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim` hadisi biz Müslümanlar için çok şey ifade etmektedir. Bu hadisi Peygamberimizin ağzından işittiğimiz gibi davranışlarından da anlamaktayız. Çünkü Rabbimizin İnsanlar, cinler ve diğer âlemlere rahmet olarak gönderdiği rehberimiz sosyal hayatında insanları kendisine hayran bırakacak şekilde merhametli ve adaletli bir yaşam sergilemiştir. Bunu sadece kendi ashabına ya da kendi kavmine karşı değil Müslüman olmayanlara karşı bile uyguladığı davranışından anlamaktayız" dedi.

Muhammedi ahlaka sahip olmanın birçok getirisi olduğunu vurgulayan Şeyh Muhammed, "Peygamber (as) ahlakına bir dönüp baktığımızda onda vefa, doğruluk, ihlâs, takva, yalanı terk etme, insanlara iyi davranmayı görürüz. Allah`u Teâlâ âlemlere rahmet olarak gönderdiği Resulüne en yüce ahlakı ikram etmiştir. Bizler bu 20. Yüzyılın karanlığında Efendimizin eşsiz ahlakına muhtacız. Eğer bizler onun ahlakı ile ahlaklanır, hayatımızın tüm alanında onu örnek alır isek kurtuluşa ereriz" diye konuştu.

Öncelikle Türkiyeli Müslümanların Mevlit Kandili`ni kutlayan ve selamlar gönderen Mısırlılar ise, Hz Muhammed`in kutlu viladetiyle birlikte karanlığa bürünen yeryüzünün bu sonsuz nur ile aydınlandığını ve zalimlerin tahtlarının yıkıldığını dile getirdiler.

Peygamber Efendimizin Allah`ın bir nuru olduğunu ifade eden bir vatandaş, "Rabbimiz yüce kitabımız Kuran`ı Kerimde şöyle buyurmaktadır; `Muhakkak ki size Allah`tan bir kitap ve Nur gelmiştir` Âlimler bu ayeti tefsir ederken buradaki Nur`un Peygamberimiz olduğunu diye söylerler. Ayette geçtiği gibi Peygamberimiz nurdur. O nuruyla tüm âlemi aydınlatmıştır. Onun nuru ahlakıdır, Rabbine olan kulluğudur. İslam ümmeti olarak bizlerinde bu nura tabi olması gerekir" söyledi.

Sahih olan görüşe göre Efendimizin Rebiulevvel ayının 12`inde dünya geldiğini söyleyen başka bir vatandaş, "Peygamberimizin dünyaya gelmesiyle birlikte zalimlerin tahtları sarsıldı. Kayserin sütunları sarsındı. Mecusilerin yüzyıllar boyunca kendisine ibadet ettikleri ve sönmemesi için ellerinden geldikleri tüm çabalarını sarf ettikleri ateşi söndü. Daha önceki Peygamberler kendi kavimlerine gönderilirken bizim Peygamberimiz tüm âlemlere gönderildi. Sadece insanlara ve cinlere değil canlı-cansız tüm varlıklara. Ve onun mesajı kısa sürede tüm âleme ulaştı" dedi. (Osman Çelik-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir