• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Özgür Gündem`in `Çarpık` Haberine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Özgür Gündem Gazetesi muhabirlerinden Veysi Sarıözen tarafından hazırlanan "Susa Kırtasiyesinde İsrail Malları" başlıklı haberin tamamen yanlış ve çarpıtılmış olduğu ortaya çıktı.
Gazetenin haberine tepki gösteren kırtasiye sahibi Mustafa Çetinkaya, adı geçen muhabirle aralarında geçen diyalogu şöyle anlattı: "07.06.2011 tarihinde işyerimdeyken Özgür Gündem Gazetesinden geldiğini söyleyen iki üç kişi geldi. İslam`da ve kültürümüzde olduğu için gelenleri güler yüzle karşıladım. İşyeri tabelasındaki isim dikkat çektiği için birkaç soru sormak istediklerini söylediler, ben de, olur dedim. Bunun üzerine ilk olarak kime oy vereceğimi sorduklar, henüz karar vermediğimi söyleyince tabeladaki Susa ismini sordular. Ben de, PKK terör örgütü tarafından köyümüze (26 Haziran 1992 Silvan`ın Susa Köyü`ne yapılan PKK baskını) yapılan baskın ile camide katledilen 10 mazlum insanın olayını anlatım."
Daha sonra kendisine Selahattin Demirtaş`ı nasıl gördüğünü sorduklarını ifade eden Çetinkaya bu soruya da şöyle cevap verdiğini söyledi: "Geçen ay Yüksekova`da PKK yandaşları tarafından Mustazaf Der`e yapılan saldırıyı hatırlatarak, Demirtaş`ın bu olayla ilgili olarak Diyarbakır`da başka Yüksekova`da başka konuştuğunu anlattım."
Çetinkaya, "Son olarak bir fotoğrafımı çekmek istediler fakat güvenmediğim için izin vermedim. bugün bir akrabamızın söylemesiyle haberi gürdüm bunun özerine gazeteyi aradım ve o muhabirin telefon numarasını istedim. Sadece haberin bu kadar yalan özerine nasıl kurduğunu sormak istedim." diye konuştu. (Eyüp Artagüs - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir