• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Coşkun: “ÖSYM'nin sorumsuz tavrını kınıyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, milyonlarca gencin hayatlarının dönüm noktası olan YKS’deki cinsi sapkınlığa verdiği destekle bilinen Mabel Matiz sorusuna tepki gösterdi.

YKS’de sorulan sorunun bir tesadüf olmadığını belirten Coşkun, “Biz geleceğimiz olan gençliğimize rol model olarak Mabel Matiz'i örnek verelim öyle mi? ÖSYM'nin yaptığı, milyonlarca gencimizin hayatlarının ilk basamağı olan katıldıkları YKS sınavının Türkçe sorularında Mabel Matiz'e yer vermesi bir tesadüf mü? Yoksa bilinçli bir algı mı? Toplumun değer yargıları ile alay eden, sapkın bir düşüncenin savunucusu olan malum kişiyi, gençliğin bilinçaltına enjekte etme operasyonu mu?" diye sordu.

Öğrencilere kendi değerlerine uygun sorular sorulmamasına anlam veremediklerini belirten Coşkun, "Neden nitelikli metinler, ahlak, edep, ezan, memleket, saygı ve sevgi içeren şiirler varken, ne olduğu belirsiz ifadelerin soru kökü olarak sorulması manidardır. Yunus Emreler, Aşık Veyseller, Mehmet Akifler, Cemil Meriçler, Sezai Karakoçlar... Neden sorulmaz? ÖSYM'yi bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir