• DOLAR 32.346
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2242.145
  • ...
Gaziantep’te nikâhlar kırlarda kıyılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralarını gözeterek kır nikahı uygulamasını başlatan Şahinbey Belediyesi, kır nikahı konsepti ile evlenecek çiftleri ve yakınlarını sevindirdi.

Salon nikâhlarında sadece evlenecek çiftlerin ve nikah şahitlerinin bulunması diğer davetlilerin nikaha katılamamasından dolayı yaşanan bu duruma çözüm üreten Şahinbey Belediyesi, sosyal mesafe kurallarının uygulandığı kır nikahı uygulamasını başlatarak çiftlerin mutluluğuna mutluluk kattı.

Şahinbey Belediyesi hizmet binası bahçesinde yapılan ilk nikah töreninde davetliler maskelerini takıp, sosyal mesafe kurallarına uyarak belirlenen halkalar içerisinde nikah törenini izlediler. İlknur Avcı ve Onur Güleç çiftinin nikâhını Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kıydı.

Nikah töreninde açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Covid-19 nedeniyle böyle bir uygulama başlattıklarını belirtti.

Pandemi sürecinde alışkanlıkların değiştiğine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymak gerekiyor. Şahinbey Belediyesi olarak bizde bu süreçte nikâhlarımızı belediyemizin bahçesinde kıymaya başladık. Böylece sosyal mesafe kurallarına uyarak, yeni bir nikâh uygulaması başlattık. Kır düğünü gibi gayet güzel oldu. Bundan sonra nikâhları bu şekilde kıyacağız. Böylelikle hem sosyal mesafemizi koruyacağız, hem de toplumumuzun temel yapısı olan aile yapısını güçlendirmek adına nikâhlarımıza ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.

Yeni bir uygulama çerçevesinde nikahları kıyılan İlknur Avcı ve Onur Güleç çifti de sevdikleri ile birlikte olmanın mutluluklarını yaşadıklarını belirterek, “Pandemiden dolayı nikahımızı sadece nikah şahitleri ile kıyacaktık. Ancak bu uygulama ile tüm sevdiklerimizle birlikte nikâhımız kıyıldı. Oldukça mutluyuz. Çok güzel bir uygulama. Böyle bir organizasyondan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz.” diye konuştular. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir