• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
`Devrime Sahip Çıkmazsak, Allah Bizi Cezalandırır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi, ‘’Mısır devrimine sahip çıkmazsak, Allah bizi cezalandırır’’ dedi. Yusuf el-Karadavi, Mısır halkına 25 Ocak devrimine sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Başkent Kahire’de Ezher Camisi’nde cuma hutbesi veren Karadavi, ‘’Her Mısırlının 25 Ocak devrimini ve ülkesinin istikrarını koruması gerekiyor’’ dedi.

Devrim Bütün Mısır Halkının

Karadavi, devrimin kimsenin malı olmadığını, 25 Ocak 2011’de yapılanın bir ‘’halk devrimi’’ olduğunu belirterek, ‘’Devrim ne İhvan’ın ne Selefilerin ne de 6 Nisan hareketinin malı değildir. Devrim bütün Mısır halkının, eliyle, diliyle, gönlüyle devrime katılan herkesindir. Bütün Mısırlılar devrimi ayakta tutmak için çalışmalıdır ‘’ dedi. Sorunların çözümünde tek yolun diyalog olduğunun altını çizen Karadavi, Mısırlıları hakkını arama konusunda itidalli davranmaya çağırdı.

Hepimiz Aynı Geminin İçindeyiz

Karadavi, idarecilerin hata yapması halinde hatalarının söylenmesi gerektiğini belirterek, ‘’Ancak unutmayalım hepimiz aynı geminin içindeyiz ve gemi batarsa hep birlikte boğuluruz’’ diye konuştu.

‘’Mısırlılar hak ve özgürlüklerinin kullanımını suistimal etmemeli’’ diyen Karadavi, şöyle konuştu: ‘’Ülkedeki istikrar sağlandığında, Mısır’a milyarlarca dolar yardım yapmaya hazır olan Araplar var. Mısır halkı, 25 Ocak devrimini ve ülkesinin istikrarını korumalı. Eğer devrime sahip çıkmazsak, Allah bizi cezalandırır’’ (Yeni Akit)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir