• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
AYT’ye giren üniversite adayları: Sınav zor değildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı AYT sona erdi. Saat 10.00 itibarıyla sınav salonlarına alınmayan öğrenciler için sınav 10.15’te başladı.

AYT testinde Matematikten 40, Fen Bilimlerinden 40, Türk Dili Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimleri 2 testinden 40 soru soruldu. Toplamda 120 sorunun sorulduğu test için 180 dakika süre tanındı.

13.15’te sona eren sınav sonrasında İLKHA muhabirine konuşan öğrenciler sınavın diğer yıllarda olduğu gibi ortalama zorlukta olduğunu ve dün yapılan birinci oturumda Mabel Matiz ile ilgili sorulan soruya anlam veremediklerini söylediler.

Cenk Ateş

Sınavın düne göre daha ortalama bir sınav olduğunu, zor olmadığını söyleyen Cenk Ateş, dün TYT’de Mabel Matiz ile ilgili soru hakkında ise şunları söyledi:

“Ben çok anlayamadım, acaba neden Mabel Matiz? Daha klasikleri sorabilirlerdi. Sanırım bunu yazan hocamız Mabel Matiz dinleyerek yazmış.”

Hilmi Ramadan 

Öğrencilerden Hilmi Ramadan ise, “Sınav güzel geçti. Eski AYT’ler gibiydi. Dün daha zordu, özellikle Türkçe kafa karıştırıcıydı. Öğrenciler aklını dağıtmış gibiydi.” dedi.

Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise, 15.45’te başlayıp 17.45’de tamamlanacak. 80 sorunun sorulacağı son oturum olan YDT için ise 120 dakika süre tanınacak. Sınav için 18.30’a kadar 81 ilde kısmi olarak sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam edilecek. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir