• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Reuters tarafından ekonomistler arasında anket yöntemiyle yapılan ve sonuçları açıklanan araştırmada, virüs salgını nedeniyle özellikle ihracat ve özel harcama kalemlerinde sert düşüşler yaşanmakta olduğu belirtildi.

Dünyanın üçüncü büyük ekonomisi konumunda olan Japonya’da resesyonun daha da derinleşebileceğine dikkat çekilerek, ancak yılın ikinci yarısından itibaren az bir miktar iyileşme kaydedilebileceği uyarısında bulunuldu.

 On yedi ekonomist arasında yapılan sorgulamada sanayi üretiminin Mayıs ayında bir önceki aya göre %5.6 oranında azalacağı tahmin edildi. Japonya’da sanayi üretimi Şubat ayından beri her ay düzenli olarak azalmaya devam ediyor.

Sanayi üretimi Nisan ayında da Mart ayına göre %9.8 oranında azalmıştı. Araştırmada ayrıca perakende sektöründeki satışların da Mayıs ayı itibarıyla bir önceki yıla kıyasla %11.6 oranında azalmış olabileceği tahmin edildi.

Nisan ayında da %13.9 oranında azalmış olan perakende satışlar, geçtiğimiz Mart ayından beri her ay düzenli olarak azalmaya devam ediyor.

Japonya Ticaret Bakanlığı’nın Mayıs ayı resmi perakende satış rakamlarını 29 Haziran Pazartesi günü, sanayi üretimi rakamlarını ise 30 Haziran Salı günü açıklaması bekleniyor.