• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Başarısız Öğrenci Yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, 2012-2013 eğitim yılının ilk dönemini İlke Haber Ajansına değerlendirdi.


İl, ilçe, kasaba ve köylerde toplam 638 okulun olduğunu ve bu okullarda toplamda 94 bin 957 öğrencinin bulunduğunu ifade eden Korkmaz "Şuan il, ilçe, kasaba ve köylerimizde öğretmen eksiğinden dolayı eğitim verilmeyen okulumuz bulunmamaktadır. Norm doluluk oranıyla yüzde doksan ikilerdeyiz. Yüzde 8 öğretmen arkadaşlarımız atamaya bakıyor. Yüzde sekiz ücretli öğretmen çalıştırıyoruz. Bu çok büyük bir başarı oranıdır. 5 yıl önce Ahmet Eren Bey Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesine matematik öğretmenini bulmak için gazeteye ilan verdiğini biliyorum. 2 bin lira ücret vereceğim dediği halde öğretmen bulamamış. Ama bugün hiç kimse öğretmensizlik yüzünde öğretime ulaşamadığını söyleyemez. Bu konuda her türlü eğitimsel tedbirimizi sene başında aldık. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yoktur" dedi.


Başarısız öğrenci yoktur; başarısı az ve fazla öğrenci vardır
Korkmaz, "Bitlis`teki öğrenci profiline baktığınız zaman hakikaten öğrencilerimiz çok zekidir. Yani 2. ve 3. sınıftaki öğrenciye `ne olacaksınız` diye sorduğunuzda çocuk size kalp cerrahi ve beyin cerrahi uzmanı olacağını söylüyor. Bir öğrenci doktor olacağını söyleyebilir. Fakat kalp ve beyin cerrahi olacağını söylemesi o öğrencinin ne kadar zeki olduğunu gösterir. Okulları gezerken valimizin bir öğrenciye ne olacaksın sorusuna, öğrenci hâkim olacağını, hangi alanda diye sorunca asliye hukuk hâkimi diye cevap vermiş. Bir öğrenci hâkim ve ya savcı olacağını söyleyebilir. Ama asliye hukuk hâkimi olacağını söylemesi o öğrencinin ne kadar zeki olduğunu gösterir. Bu zeki çocuklarımız kararlarını vermişlerdir. Bütün velilerimize başarılar diliyoruz. Bizim nazarımızda hiçbir öğrencimiz başarısız değildir. Başarısı az olanlar vardır. Başarısı biraz daha fazla olanlar vardır" dedi.


Başarısı az olan çocukların ailelerine tavsiye
Başarısı az olan öğrenci velilerine seslenen Korkmaz şunları söyledi, "Velilerimiz çocuklarına kaşlarını bile çatmasınlar. Öğrencilerini çok daha sevsinler, onlara çok daha fazla ilgi göstersinler. Çocuklarına şunu desinler; yavrum sen az daha gayret etsen ikinci dönemde karnende gördüğün şu notların hiç birisi bu şekilde kalmayacak."


Başarılı çocukların ailelerine tavsiye
Başarılı çocukların ailelerine de seslenen Korkmaz, "Biraz daha başarılı öğrencilerimizin velileri ise çocuklarını biraz daha fazla tahkim etsin. Yani sevginin dili en etkili dildir. Sevginin dilini en iyi kullanan velinin çocuğu her zaman en başarılıdır. Sevgi dilini en iyi kullanan öğretmenin sınıfı her zaman başarılıdır. Sevgi dilini en iyi kullanan idarecinin başında bulunduğu kurumlar her zaman en iyi yerdedir. Gittiğimiz her okulda şunu diyoruz. Öğretmen arkadaşlar biz her zaman sizin emrinizdeyiz. Biz size hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Gerçekten Bitlis`te görev yapan öğretmen arkadaşlarımız çok fedakârdırlar. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşularına aldırış etmeden canla başla eğitim vermeye gayret etmektedirler. Bunu neticesinde biz bu yıl üniversiteye öğrenci göndermedeki başarımız Türkiye ikinciliğidir. Bu şartlar altında büyük bir başarıdır" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir