• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Harvard`a Nisa Suresi`nin 135. Ayetini Astılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olarak gösterilen üniversitenin Hukuk Fakültesi Kütüphanesi girişine Kur`an`ı Kerim`den bir ayet astı. Adalet kavramını en iyi anlatan ifadelerin bir araya getirildiği "Adalet Sözcükleri" (Words of Justice) isimli sergi kapsamında, Nisa Suresi`nin 135. ayetine de yer verildi.

AYET, "adaletin, tarihteki en büyük anlatımlarından biri"

Zaman gazetesinin haberine göre, fakülte yönetimi tarafından adaletin, "tarihteki en büyük anlatımlarından biri" olarak tanımlanan ayet, Aziz Augustinus ve Magna Carta`dan alıntıların bulunduğu giriş bölümüne konuldu.

İnsanları, sonuçları ne olursa olsun adil olmaya çağıran Nisa Suresi`nin 135. ayetinde mealen şöyle deniliyor: "Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir