• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Veliler Mabel Matiz sorusuna tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkçe bölümünde yer alan ve öğrenciler tarafından anlamlandırılamayan Mabel Matiz adlı ahlak dışı fikirleriyle ön planda olan kişinin “fırtınadayım” şarkısından bir bölümün verilmesine veliler de tepki gösterdi.

 

Sınava hazırlık safhasının öğrenciler açısından çok zorlu geçtiğini belirten Sadettin Sezen, “Coronavirus süreci öğrenciler açısından zorlu bir süreç oldu. Dershanelerine ara vermek zorunda kaldılar. 3 ay boyunca evde çalışmak zorunda kaldılar. Oğlum ve kızım sınava girmiş durumda. İnşallah haklarında hayırlısı olur. Allah emeklerinin karşılığını almayı nasip eder inşallah.” dedi

Mabel Matiz’in şarkı sözünün sorulduğu sorudan haberdar olmadığını belirten Sezen; “Böyle bir sorunun sorulmasını çok kötü buluyorum. Böyle bir sorunun üniversite sınavı gibi önemli bir sınava konulması, ülkemiz için çok vahim bir durum. Bu soruları hazırlayanların biraz daha itina göstermeleri gerekir. Kültürümüze, tarihimize yakın soruların seçilmesinin hakkımızda daha hayırlı olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Üniversite sınavı gibi önemli bir sınavda bu tür soruların sorulmasının öğrenciler açısından çok kötü olduğunu dile getiren Güzel Kıran, “Daha güzel soruların sorulması gerekiyor. O sorunun sorulması çok kötü olmuş ve sorunun iptal olması gerekiyor. Öyle bir soru Türkiye'de problemler meydana getirir. Sosyal medyada gençler arasında problemler yaşanır.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir