• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
YKS’ye giren adaylar: Pandemi döneminde sınav biraz zor oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen YKS’nın ikinci oturumu olan AYT Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yoğun katılımla düzenleniyor.

Kentte YKS öncesi Covid-19 pandemisine karşı okullarda tedbirler en üst düzeyde alınırken sınav için alınan önlemler kapsamında, duvarlara ve yerlere sosyal mesafe uyarı yazıları asıldı. Sınav merkezleri girişlerindeki masalara maske ve dezenfektan konulurken sınıflarda sıralar sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde dizildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelgeye göre, sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken adaylar da sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelip sınav saatini heyecanla bekledi. Kimi adaylar sınava yalnız gelirken kimi adaylarda aileleriyle birlikte sınava geldi.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Sani Konukoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda sınava giren adayların Covid-19 pandemisi nedeniyle maske ile sınava geldikleri görüldü.

Adayların dünkü sınava göre daha heyecanlı oldukları görülürken adaylar sosyal mesafe kuralına göre dizilerek sınav saati öncesi sırayla içeri girdi.

Adaylar, bina girişlerinde kimlik kontrolünün ardından ellerini dezenfekte ettikten sonra görevlilerce kendilerine verilen yeni bir maske ile sınav binasına alındı. Çocuklarının sınav heyecanına ortak olmak isteyen aileler, okul bahçesine alınmadıkları için okullara yakın olan bölgelerdeki gölgelik alanlarda çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Sınav saatinin başlamasıyla adaylar içeride, aileleri dışarıda ter döktü.

Eşine destek olmak için sınava girdiğini belirten öğretmen Süleyman Ünal, “İçimde eski zamanlardaki gibi yine bir heyecan oluştu, öğrencilik yıllarına gittim. Çünkü o dönemler bir kolay bir dönem değildi. Bizler zor bir dönemden geçtik. Akşam uyumdan önce baktım ki kendimi yine eski günlerdeki gibi hissediyorum. Emeği geçenler için Allah hayırlısını versin. İnşallah kazanırlar ve güzel yerlerde olurlar. Pandemi süreci de uzun bir süreceğe benziyor. Büyük bir ihtimal daha uzun bir süreyi de kapsayacak. Bu sınavı öncede sonrada yapsaydık, gerekli bütün önlemleri almak zorundaydık. Salgını da en az bir riske indirgedikten sonra umarım bir sorun oluşmayacaktır. Bu defa sağlık bölümünden ilerlemeyi düşünüyorum. İnşallah hayırlısı olur.” dedi.

Lise 12’nci sınıf öğrencisi Zeliha Nur Eskin sınava ilk defa girdiği için çok heyecanlı olduğunu ve çocuk gelişimi bölümünü hedeflediğini dile getirdi.

“Pandemi döneminde sınav biraz zor oldu”

Baba Zeki Eskin de “Çocuklara başarılar diliyorum, Rabbim yardımcıları olsun. Allah zihin açıklığı versin. Tabi pandemi döneminde sınav biraz zor oldu. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar.” diye konuştu.

“Herkes gönlünden geçen üniversite ve bölümü kazansın”

Eşinin sınavı için Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden geldiklerini belirten Mehmet Güven de Covid-19’dan dolayı sınavın ertelenmesi gerektiğini savunarak, “Sınava girecek herkese başarılar diliyorum. İnşallah herkes gönlünden geçen üniversite ve bölümü kazanır. Haklarında hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu.

“Sınavın şimdi yapılması daha uygun oldu”

Sağlık personeli olan Recep Erdoğan da, “Memur olduğum için pek fazla heyecanlı değilim. Kendimi denemek için sınava giriyorum, herhangi bir düşüncem yok ama yine sağlık bölümünü düşünüyorum. Ünvanımı yükseltmek için sınava giriyorum. Zaten sınava da çalışmadım. Sınav için ne gibi tedbirler alındığını merak ediyoruz. Salgında ikinci dalga ihtimali var, sağlıkçı olduğum için bunu görüyorum ama sınavın şimdi yapılması daha uygun oldu.” diye konuştu.

“Sağlık bölümü düşünüyorum”

Bu seneki sınavın Coronavirus salgınına denk gelmesine rağmen sınava iyi hazırlandığını ifade eden Cavidan Meşegülü de, şunları söyledi:

“Sağlık bölümü düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. ‘Sınavlar çok zor’ diyorlar ama ilk defa gireceğim. Bu sene de herkesi bayağı zorladılar. Sınav tarihleri sürekli değişti. Bundan dolayı da herkes konuları yetiştiremedi.”

“Hakkımızda hayırlısı olsun”

İlahiyat fakültesini kazanmayı istediğini belirten Enes Bayar da, “Sınava girecek olan herkese başarılar diliyorum, hakkımızda hayırlısı olsun. İlk defa sınava giriyorum. İnşallah hayırlısı olur.” temennisinde bulundu.

“Sınava ikinci defa giriyorum”

Aysun Çınar da iyi bir üniversitede güzel bir bölüm kazanmak istediğini belirterek, “İnşallah sınavım iyi geçer diye umuyorum. İnşallah iyi yerlere geliriz. Sınava ikinci defa giriyorum. Çok heyecanlıyım ama hayırlısı olsun diyorum.” dedi.

Salgından dolayı biraz endişeli olduklarını belirten Ali Yürekli ve Aysun Söğütçü ise, yine de sınavda başarılı olmak istediklerini dile getirdiler. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir