• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
Toz bulutu uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin`i etkisi altına alacak olan Suriye`den gelen toz bulutu konusunda vatandaşların ve özellikle risk guruplarının dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.


Solunum yolu ile alınan toz taneciklerinin depolanması sonucu akciğerlerde kronik hastalık riskini arttığı, ayrıca çocuklarda akciğer gelişimini olumsuz yönde etkilediğine belirten Derviş, \"Mardin Meteoroloji Müdürlüğümüzün 26-27 ocak tarihinde Suriye`den gelen toz bulutunun ilimizi etkisi altına alacağını bildirmesi üzerine, halkımıza, toz bulutlarının insan sağlığı üzerine etkileri konusunda bilgilendirmek, risk gruplarını uyarmak ve alınabilecek önlemleri hatırlatmak amacıyla bu bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı doğmuştur.


Toz bulutlarının yol açtığı hava kirliliği sonucu birçok zararlı partikül solunum yollarına ulaşmakta ve hava yolu dokusunda direkt hasar oluşturmaktadır. Bronşlarda yarattığı hasar sonucu solunum fonksiyonları bozulmakta, başta öksürük ve nefes darlığı olmak üzere şikâyetlerin artışına yol açmaktadır. Yapılan çalışmalarda hava kirliliğinin arttığı dönemlerde astım ve KOAH hastalarının daha sık atak geçirdiği ve hastaneye daha sık başvurdukları görülmüştür. Ayrıca toz bulutunun ve dumanın yoğun olduğu saatlerde evler havalandırılmamalıdır\" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir