• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
UNICEF: “Yardımların azalması nedeniyle milyonlarca Yemenli çocuk açlıkla karşı karşıya”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM'nin, dünyanın en büyük insani krizi ilan ettiği Yemen’deki çocukların kurtulabilmesi için yaklaşık yarım milyar dolara ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken BM Çocuk Fonu UNICEF, şu ana dek ihtiyaç duyulan miktarın yarısından azını aldıklarını açıkladı.

Beş yılı aşkındır ülkede devam eden savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon çocuk akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya. İnsani dramların yaşandığı ülkede, her geçen gün farklı hastalıklardan ve açlıktan insanlar yaşamlarını yitiriyor.

Ağustos sonuna kadar 54,4 milyon dolarlık kaynak bulunamadığı takdirde, 23 bin 500 aşırı yetersiz beslenme görülen çocuğun ölüm riski yaşayacağını vurgulayan UNİCEF, bunun dışında milyonlarca çocuğun da gerekli gıda ve vitaminler alamayacağı ve ölümcül hastalıklara karşı aşılanamayacağı uyarısında bulundu.

Acil bir fona ihtiyaç duyulduğunu aktaran UNICEF Yemen Temsilcisi Sara Beysolow Nyanti, Coronavirus ile mücadele sürerken, dünyanın en kötü insani krizini yaşayan ülkede çocukların karşı karşıya bulunduğu acil durumu anlatmanın zor olduğunu belirtti.

Nyanti, acilen fon bulunmaması halinde çocuklar açlığın pençesine düşerek hayatını kaybedecekleri uyarısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir