• DOLAR 32.555
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.68
  • ...
Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu: “PKK ve rant çevreleri bize saldırıyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK ve yandaşlarının 20 yıl HDP’de kalan Bağlar ilçe belediyesini kaybetmeyi hazmedemediğini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır’ın kalbi sayılan ilçede, 20 yılda yapılmayan hizmetleri bir yılda yaparak ezber bozdukları için bu çevrelerin hedefinde olduklarını söyledi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, erör örgütü PKK’ye yakınlığı ile bilinen bir haber ajansı tarafından servis edilen ve bazı medya organlarında yayınlanan belediyenin mali faaliyetleriyle ilgili iftiralara belgelerle cevap vererek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bu iftiraları atanlar ve paylaşarak buna ortak olanlar hukuk önünde hesap verecektir"

İddia edilenin aksine belediyeyi 150 milyon TL ile değil 12 milyon TL ile devraldıklarını belirten Başkan Beyoğlu, “16 Nisan 2019’da görevi devraldığımızda belediyemizin kasasında 12 milyon TL vardı. Ayrıca 3 milyon TL borcu bulunuyordu. 165 milyon TL olan yıllık bütçemizin 128,5 milyon TL’sini harcadık. Şu an kasamızda 23 milyon TL var ve tek bir kuruş borcumuz yok. Yeni bütçemiz, içinde bulunduğumuz Haziran ayında HDP’li meclis üyelerinin de onayıyla oybirliği ile kabul edildi. 20 yılda yapılmayan hizmetleri bir yılda yaptığımız için terör örgütleri ve yandaşlarının hedefindeyiz. Yargı sürecini başlatıyoruz. Bu iftiraları atanlar ve paylaşarak buna ortak olanlar hukuk önünde hesap verecektir.” dedi.

“Bu açıklamayı yapmamızın gayesi kamuoyunu iftiracı zihniyete karşı aydınlatmaktır”

Bu anlayışın, yalan ve iftiralarla, hizmet edenleri karalamayı gelenek haline getirdiğini belirten Başkan Beyoğlu, ”Bizim muhatabımız onlar değildir, dikkate bile almayız. Bizim tek muhatabımız, bir yıldır gönül bağı kurduğumuz aziz milletimizdir. Bu açıklamayı yapmamızın gayesi de kamuoyunu bu iftiracı zihniyete karşı aydınlatmaktır.” ifadelerini kullandı.

"100 binden fazla insanımıza sosyal ve nakdi destek sağladık"

Yapılan çalışmalardan dolayı halkın kendilerine yönelik yoğun bir teveccüh gösterdiklerini ifade eden Beyoğlu, “20 yılda yapılmayan hizmetleri yaptık. Kendi ürettiğimiz asfaltla 20 yıldır hizmet görmeyen cadde ve sokakları ihya ettik. 48 mahallemizin tamamına hizmet götürdük. 37 dış mahallemize yol ve alt yapı kazandırdık. 100 binden fazla insanımıza sosyal ve nakdi destek sağladık. Pandemi süreci dâhil her zaman ve her koşulda milletimizin içinde olduk. Vatandaşlarımız bizi bağırlarına basıyor, büyük teveccühte bulunuyor. Bu anlayışın kabul edemediği bu işte. Bağlar’ı kaybetmenin acısını ve yaptığımız hizmetlerle milletin gönlünde yer edinmemizi hazmedemiyorlar.” diye belirtti.

“Belediyemizin tek kuruş borcu yok, iftiraları atanlar yargı önünde hesap verecek”

Türkiye’de aynı anda hem hizmet yapan hem de borcu olmayan ender belediyelerden olduklarını dile getiren Beyoğlu, iftiralarla ilgili olarak yargı süreci başlattıklarını kaydetti.

Belediyenin mevcut gelir giderlerine ilişkin detayları paylaşan Beyoğlu, şu sözlerle açıklamasını tamamladı:“Şu an kasamızda 23 milyon TL para var. Üretmiş olduğumuz asfalt ile hem ilçemize hizmet ediyoruz hem de asfalt ihtiyacı olan belediyelere asfalt vererek belediyemize gelir getiriyoruz. Kayapınar Belediyesi’ne 11 milyon TL değerinde asfalt verdik. Oradan bu ay kasamıza 11 milyon TL girmiş olacak. Pandemi sürecinde İller Bankası’ndan tüm belediyelere olduğu gibi bize de 5 milyon TL ek kaynak geldi. Yeni bütçemiz içinde bulunduğumuz Haziran ayında HDP’li meclis üyelerinin de onayıyla oybirliği ile kabul edildi. Biz rakamlarla konuşarak gerçekleri kamuoyuna sunuyoruz. Bu iftiraları atanlar ve bunu paylaşarak bu kirli algılara alet olanlar hesabını hukuk önünde verecek. Biz yolumuza çok daha güçlü ve büyük projelerle devam edeceğiz.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir