• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Covid-19’un gölgesinde ilk kez maskeli sınava giren adaylar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgını önlemleri altında gerçekleştirilen YKS'ye giren adaylar, sıcak hava nedeniyle sınav zorlanırken, onları dışarda bekleyen veliler de başarıları için dua ettiler.

Sınav öncesi okullarda dezenfekte çalışmaları yapıldı. Sınava geç kalmak istemeyen adaylar, erken saatlerden itibaren okulların önlerinde beklemeye başladılar. Covid-19 salgını nedeniyle sosyal mesafeli bir şekilde öğrenciler salonlara alınamaya başlandı. Sınava giren öğrencilere maske dağıtıldı.

İlk kez maskeli sınava giren öğrenciler, sıcak havanın etkisiyle zorlandıklarını belirtti. Dışarda öğrencileri için bekleyen veliler, gölgeliklere sığınarak dua ettiler.

“Pandemi nedeniyle dışarı çıkamayınca evde ders çalıştılar”

Yıllardır yoğun mesai harcayarak hazırlandıkları sınavda, Coronavirus nedeniyle psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini ifade eden veliler, sınavın hayırlı bir sonuç getirmesi temennisinde bulundu.

Çocuğunun ilk kez sınava girdiğini belirten Şabeddin Akpınar, “Çocuklarımız için bugün okulun önünde bekliyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah. Hayırlısı ne ise, o olsun. İlk defa bu sene girdi. Pandemi süreci belki yararlı oldu öğrenciler için. Evden çıkmadıkları için derslerini çalıştılar. Hayırlısı diyelim. Sıkmayacağız çocukları.” diye konuştu.

Pandemi nedeniyle evde çıkmayan çocuğun ders çalıştığını, yüz yüze eğitim olmasa da EBA üzerinde iyi hazırlandığını belirten velilerden Mehmet Ali Aktürk, heyecanla çıkmalarını beklediklerini ve başaracaklarına inandığını söyledi.

Sınava giren kardeşini beklediğini belirten Bilal Kaya ise, “İnşallah herkesin gönlünce geçer. Diliyoruz ki herkesin sınavı güzel geçsin. Tabi şu Coronavirus’ten dolayı öğrenciler biraz stresliydiler. Ama biz onlara dua ediyoruz. İnşallah güzel geçer sınavları. Dışarıda beklemek daha zor. Biz de yaşadık bu stresi. İnşallah onlarda atlatır ve sınavları güzel geçer.” temennisinde bulundu.

Kızının sınava girdiğini belirten Selime Demir ise, kızının elinden geleni yaptığına inandığını belirterek herkese başarılar diledi.

“Covid-19 salgını psikoloji olarak bizi etkiledi”

Sorular biraz zor olsa da sınavın iyi geçtiğini dile getiren öğrencilerde Geylani Durmaz, şunları söyledi:

“Sınav iyiydi ama biraz zordu. Sosyal mesafe diye bir şey yoktu. Hikâye idi hepsi. Pandemi süreci için yapılan hazırlıklar güzeldi. Ama sınavda sosyal mesafe kuralı adına hiçbir şey yoktu ve girerken de ateşimiz ölçülmedi. Öyle bir sıkıntı vardı. Ona rağmen sınav yine iyiydi. Sıcak değildi ama yine de güzel diyebiliriz. Yetmişe yakın soru cevapladım. Ama matematikte 15 soruya cevap verebildim. Diğer sorular sıkıntılıydı. Tuzaklı soru çok vardı. Süre iyiydi. 15 dakika erken çıktım.”

Sınava ilk kez girdiğini belirten Dilman Altunkaynak ise, “Sınava ilk kez giriyorum. Maske nedeniyle biraz nefes almakta zorlandık. Sürekli takmak zorunda kaldık. Sorularda biraz zordu. Bu virüs nedeniyle moralimiz ve psikolojimiz bozulmuştu. Bundan dolayı ailemizi düşünerek sınava hazırlandık.”

İlk defa sınava girdiğini belirten Rojda Aygün ise, heyecanlı olduğunu ve beklenenin altında bir performans sergilediğini ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir