• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: VAN RAHMET ELİ 2012 FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2012 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, 2012`de yapılan yardımların toplam tutarı 332 bin 526 TL…

Muvaffakiyet Allah`tandır
Bu hayırlı yolculuğumuza çıkışımızın 14. Ayını geride bıraktığımız şu günlerde siz değerli okurlarımıza arzuladığımız gibi kaliteli bir gazete sunmanın sevincini ve mesruriyetini yaşamaktayız. Van Olay Gazetesi çalışanları olarak gazetemizi devraldığımız 14 Ekim 2011 tarihinde, yaşadığımız depremler ve sonrasında yaşanan sıkıntılara rağmen hak ve hakikat adına ulaşabildiğimiz her türlü haberi size sunma gayreti ve çabası içerisinde olduk…(Van Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Özkan)

İkra-Der`den sömestr tavsiyeleri
İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi, eğitim öğretim yılının birinci döneminin bitmesi nedeniyle tavsiye niteliğinde bazı açıklamalarda bulundu.


BÖLGE: ARAS`TAN CHP`Lİ GÜLER`E TEPKİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler`in TBMM`de ana dilde savunma hakkını getiren yasa tasarısının görüşülmesi esnasında sarf ettiği,\"Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz\" sözlerini eleştirdi.

KCK`da 2 kişi tahliye edildi
Van`da 4 gündür devam eden KCK davasının duruşmasında Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ile Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan tahliye edilirken, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.


GAZETE VAN: DÜNYA`NIN EN BÜYÜK 5. FUARINDA BİR İLK
Bu yıl 17`ncisi düzenlenen ve 70 ülkeden 4 bin 500 katılımcının katıldığı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, Kültür ve Turizm Bakanı`nın da katıldığı törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Van`da uyuşturucu operasyonu
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde bir otomobilin yakıt deposunda 46 kilo 867 gram eroin ele geçirildi.



VAN HAVADİS: GÜLER`E BİR TEPKİDE VAN`DAN
(CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in birçok kesim tarafından \"ırkçılık\" olarak nitelendirilen sözlerine Van`dan da sert tepki geldi.

Vanlılar kutsal topraklara uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğretmen, öğrenci ve velileri için özel olarak düzenlenen ve sömestr tatiline denk getirilen Umre programı Van`da yoğun bir ilgi gördü.


VAN SESİ: VAN`DA 306 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Van ve ilçelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okulda okuyan 306 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Nadiroğlu; desteğimiz devam edecek
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, \"Büyük umutlar oluşturan barış sürecini desteklediğimizi, odamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgede akan kanın durdurulması, çatışmasız bir ortamın sağlanması, barış ve huzurun tesisi için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırdır\" dedi.


WAN HABER: VANLI DEPREMZEDELERE ZORLA DİLEKÇE İMZALATILIYOR
Van`da depremzedeler kendilerine imzalatılmaya çalışılan dilekçeler yolu ile konteynerlerinden çıkarılıyor. Van Valiliğince önceki gün yapılan resmi açıklamada sadece kamu görevlilerinin ve kiralama gücü olanların konteynerlerden çıkarılacağı açıklamasına rağmen Vizontele konteyner kentte oturan depremzedelerin tümüne imzalatılmaya çalışılan dilekçeler depremzedelerde büyük öfkeye neden oldu.

Kara, Erciş ilçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü`ne atandı
Van`ın Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine Bünyamin Kara atandı.


ŞEHRİVAN: ARVAS: ÇOK DUYARSIZLAKŞTIK!
Arvas Mevlid Kandili`nde Kardeşlik Çağrısı yaptı ve toplumu değerlendirdi: \"Duyarsızlaştık, geleneklerimizden koptuk.\" Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas İslam dininde asabiyete yer olmadığını belirterek \"Efendimiz (SAV) asr-ı saadet dediğimiz dönemde ve hatta Veda Hutbesi`nde hemen her fırsatta dile ettiriyor, ırkçılık, mezhepçilik ve her türlü ayrımcılık haramdır diyor, bundan daha açık bir mesaj olur mu? Ama bugün birileri ısrar ve inatla ırkçılık yapıyor, soy ve kimliğe, ırka bakarak hareket ediyor.


Van`da sahte karne operasyonu
Van`da, notları kötü olan öğrenciler adına sahte karne düzenleyen bir iş yerine yapılan baskında, 20`si baskıya hazır 68 sahte karne ele geçirildi.


HABER VAN: HİDROELEKTRİK SANTRALİ YAPIMI İÇİN VAN`DA KAMULAŞTIRALACAK ALANLAR !
Bakanlar Kurulu kararıyla Erzincan, Van, Kocaeli, Bursa, Yalova, Malatya ve Kahramanmaraş`ta bazı bölgeler kamulaştırılacak.


MEDYA VAN: ÖDÜL \"İNEK\" OLUNCA KÜTÜPHANEDE KİTAP KALMADI
Erçek Çok Programlı Lisesi (ÇPL) öğretmenleri tarafından bir süre önce başlatılan \"inek\" ödüllü kitap okuma kampanyası, belde halkı ve köylülerden büyük ilgi görüyor. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir