• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Şanlıurfa’da YKS’ye giren öğrenciler hem sorularla hem de sıcakla yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saat 10.15’de başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 13.15’de sona erdi.

Sınavdan çıkan öğrencileri okul önünde aileleri karşıladı. Karşılama sırasında velilerin sosyal mesafe kuralına dikkat etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Sınav ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşan öğrenciler, sınavın güzel geçtiğini yalnız hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığı kentte,  klimaların açılmamasından dolayı aşırı sıcakların kendilerini olumsuz şekilde etkilediğini savundu.

 

Sınavın normal geçtiğini belirten Savaş Kul, “Sınavımız normal geçti ne zordu ne de kolaydı, ortadaydı. Sınava çalışma sürecinde olumlu da olumsuz tarafları oldu. Olumlu olarak hep evdeydik ve ders çalıştık. Olumsuz tarafı da psikolojimiz rahat değildi. Her şeyin hayırlısı olsun, belki de bu bizim için daha hayırlıdır; bunu bilmiyoruz. Genellikle olumlu bakıyoruz. Çünkü evde ders çalışma sürecimiz oldu, öğrenciler için iyi oldu.” şeklinde konuştu.

Sıcağın kendilerini olumsuz şekilde etkilediğine değinen Mahmut Akçay, “Sınavda Türkçe haricinde iyi geçti. Pandemi süreci, beni olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum. Bazı konular kalktığı için Alan Yeterlilik Testi’nin (AYT) iyi olacağını düşünüyorum. Sınavda sıcaklık bizi etkiledi, ilk 15-20 dakika hiçbir şey yapamadık.” ifadelerini kullandı.

Sınavda ek süre tanınmasını olumlu bulduğunu belirten Mehmet Torzak, “Sınav genel olarak iyiydi. Sınav süresi yetti, güzeldi. Pandemi sürecinde çalışma imkânımız oldu. Sıkıntılar yaşandı ama çalışma imkânımız çoğaldı. Evde oturmak, sosyal etkinlikleri azalttık. Sınav için 30 dakika verdiler ve daha güzel oldu. Yetişemediğimiz sorulara kolay bir şekilde yetiştik.” diye konuştu.

Pandemi sürecinin psikolojisini olumsuz şekilde etkilediğini dile getiren Cihan Baz, “Sınava çalışmadım ama çalışanlar için güzel bir sınavdı, kolaydı. Pandemi sürecinde ister istemez virüs vardı. İnsanın psikolojisi allak bullak oldu ama çok zor bir sınav değildi. Hava aşırı sıcaktı. Ben Harran Üniversitesinde sınava girdim. Sınıfta ne klima ne de başka bir şey yoktu.”

Çocuğu sınava giren Bakır Kaplan ise bu seneki sınavın ertelenmesi gerektiğini belirterek, “Çocuklarımdan beklentim eczacılık fakültesini kazanmalarıdır. Hayırlısı olsun inşallah. Pandemi süreci çocuğumu olumsuz yönde etkiledi. Çocukların psikolojileri bozuldu. Sıcak havada öğrenciler sınava girdi. Bu sebeple bu seneki sınavdan umutlu değiliz. Bu sene yapılacak sınavın ertelenmesini istiyorduk.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir