• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
YKS'ye giren öğrencilerin velileri manevi destek için Kur'an okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi sürecinde birçok sorun ve zahmetlere katlanarak sınava hazırlanan öğrenciler emeklerinin karşılığını almak üzere YKS’ye giren öğrenciler sınavda ter dökerken aileler de dışarda heyecanla çocuklarını bekledi.

Deprem ve pandemi sürecinde birçok sorunla karşılaşan Elazığlı öğrenciler, YKS’nin ilk oturumu olan AYT sınavına start vererek zorlu maratonun ilk bölümü tamamladılar.  

Öğrenciler ile birlikte bu zorlu maratonda emek sarf eden veliler yapılan çalışmaların bereketlenmesi için sınava girilen okulun çevresinde tüm öğrenciler için Kur-an-ı Kerim okuyarak destek olmaya çalıştılar.

Çocukları ile birlikte zorlu süreç yaşadıklarını belirten Fazilet Bikriye, "Yaşanan pandemi yüzünden çocuklarımız kaydını yaptıkları dershaneye gidemediler. İlk olarak deprem oldu sonrasında ise bu hastalık ortaya çıkınca çocuklarımız zorunlu olarak evde kaldı. Evde de hiçbir şey yapamadılar. Şimdi nasıl bir bölüm kazanacaklar bilemiyoruz. Hep sorun yaşadık. Hepimizin psikolojisi deprem ve hastalıktan dolayı bozuk. Allah tüm çocuklarımızın yardımcısı olsun. Çocuğum sınava girdi. Bende arkasından Kur’an okuyorum. Yasin Suresini okudum şimdi ise Cuma ve Fetih Surelerini de okuyacağım." dedi.

İki evladının sınava girdiğini belirten Feride Beçer, tüm öğrencilere başarılar diledi. Beçer, "İki evladım şu an sınava girdi. Kızım Mimarlık Fakültesinde okuyordu o bölümde çalışmak istemediğini söyledi ve ikinci kez bu sınava girecek. Oğlum ise kendisi geçen yıl dershaneye gitti sonuç alamayınca dershaneye göndermedik evde kaldı ama virüs nedeniyle de evde de çalışamadı. Tabi takdir Allah’ındır kısmette ne varsa o çıkacak. Gerekli gayreti de gösterdi. Ben evlatlarım için her daim Kur-an okurum. Allah Teala hiçbir anneyi evladı için ağlatmasın. Hiçbir anneye evlat acısı vermesin. Bütün hepsine helalinden rızık nasip etsin. Evlatlarıma sürekli dua ederim." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir