• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Azerbaycan`da Gergin Bekleyiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan’ın İsmailli bölgesinde son günlerde yaşanan halk ayaklanmasının güvenlik güçlerinin müdahalesi ile önlendiği açıklandı. Şu anda sokaklarda emniyet birimlerinin temsilcilerinin kotrölü elinde bulundurduğu ifade edilmekte.

Özellikle de valilik binasının yakınlığında ve merkezi sokaklarda güvenlik birimlerinin sayısının fazlalığı dikkat çekmekte.

Muhalif Musavat partisinin İsmailli ilçe teşkilatının başkan yardımcısı İlham Hamza’nın vermiş olduğu habere gore bölgeye gönderilen içişleri bakanlığına bağlı askeri birlikle ve polisler göstericilere plastik mermilerle müdahale etti. Küçük gruplara bölünen vatandaşlar merkez sokaklara çıkmak için uzun bir sure çaba sarfetti.

Tanıkların ifadesine gore bölge valise Nizami Alekberov ailesi beraber İsmailli’den kaçmağı tercih etti. Ancak daha sonradan valinin ilçeye geri döndüğü ve basın mensuplarının sorularını yanıtladığı bildirildi. Vali hakkındaki suçlamaları tekzip ederek ne kendisinin ne de akrabalarının vatandaşlara hakaret etmediğini iddia etti.

Vatandaşlar valinin özür dilemesini talep etmenin yanı sıra onun istifaya gönderilmesini de talep etmekte.

Bu arada muhaliflerin bir araya geldiği İctimai Palata (alternatif meclis) yaşanan olaylar konusunda kamuoyuna açıklama yaptı: “İsmailli’de bölge hükümeti ve memur oligarhların sui istimallerine karşı halk kitlesi ayaklandı. Ayaklanma hala devam etmekte. Iktidar halkın taleplerini yerine getirmemiş ve ilçeye zırhlı araçlar göndermeği tercih etmişti. İctimai Palata Koordinasyon Birimi ve İctimai Palata sivil halka karşı güç kullanmağa karşı olduğunu ifade etmekte ve zırhlı araç ve askerlerin bölgeden çıkartılmasını, göz altına alınan vatandaşların hemen serbest bırakılmasını talep etmekte,” diye açıklamağa devam eden muhalifler diğer bölge vatandaşlarının da İsmailli halkına destek olmasını istedi.

dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir