• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu`nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu`nun doğusu ile Karadeniz`in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir`in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta`nın Sütçüler; Burdur`un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Trakya`da 4 ila 6 derece olmak üzere, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege`de kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve baca gazı zehirlenmeleri uyarısı: Rüzgarın Ege kıyıları ile Antalya çevreleri başta olmak üzere batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtiliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Yağmurlu (3/10)
İstanbul: Yağmurlu (7/11)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (11/13)
Bursa: Sağanak yağışlı (7/13)
Konya: Yağmurlu (2/12)
Adana: Çok bulutlu (9/19)
Mersin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (12/19)
Osmaniye: Sağanak yağışlı (9/18)
Hatay: Çok bulutlu (10/17)
Diyarbakır: Hafif yağmurlu (4/13)
Batman: Çok bulutlu (5/13)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (6/14)
Gaziantep: Çok bulutlu (5/12)
Mardin: Çok bulutlu (6/12)
Şırnak: Parçalı bulutlu (3/9)
Van: Parçalı bulutlu (-1/5)
Bingöl: Çok bulutlu (0/5)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir