• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
YKS'ye giren adaylar: "Hedefimiz iyi bir bölümle üniversiteye yerleşmek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Üniversiteye giden yolun açılmasında ilk aşama olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yoğun katılımla düzenlendi.

Kentte YKS öncesi Covid-19 pandemisine karşı dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığı okullarda tedbirler en üst düzeyde alındı. YKS öncesi kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda belediyeler aracılığıyla temizlik ve dezenfekte çalışması yapıldı.

 

Sınav için alınan önlemler kapsamında, duvarlara ve yerlere sosyal mesafe uyarı yazıları asılırken, okul ve sınav merkezlerinin girişlerindeki masalara maske ve dezenfektan konuldu. Sınıflarda sıralar sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde dizildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelgeye göre, sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken adaylar da sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelip sınav saatini heyecanla bekledi. Kimi adaylar sınava yalnız gelirken kimi adaylarda aileleriyle birlikte sınava geldi.

Adaylar arasında üniversite okumasına rağmen farklı bir bölümde eğitim almak isteyenler de ve lise öğrencileri gibi bu heyecanı ilk kez yaşayan da vardı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle maske takan ve okul önlerinde ise sosyal mesafe kuralına dikkat eden adayların heyecanlı oldukları görülürken, adaylar sosyal mesafe kuralına göre dizilerek sınav saati öncesi sırayla içeri girdi.

Adaylar, bina girişlerinde kimlik kontrolünün ardından ellerini dezenfekte ettikten sonra görevlilerce kendilerine verilen yeni bir maske ile sınav binasına alındı. Çocuklarının sınav heyecanına ortak olmak isteyen aileler ise okul bahçesine alınmadıkları için park ve okullara yakın olan bahçelerde bekledi.

Saat 09.30 itibariyle kapılar kapatılırken, sınav saatinin başlamasıyla adaylar içeride, aileleri de dışarıda ter döktü.

"Bizi zor bir sınav bekliyor"

Sınavın zor geçeceğini tahmin ettiğini belirten Bekir Korkmaz, "Bizi zor bir sınav bekliyor. Maskeyle sınava girmek tabi ki de bizi zorlayacaktır. İster istemez psikolojik yönden de etkileyecektir. İnşallah başarılı oluruz. Tüm öğrenci kardeşlerime de başarılar diliyorum. Zor bir sene bizi bekliyor. Hedefim iyi üniversite ve bölümler kazanmak. Aynı zamanda heyecanlıyım. İster istemez heyecan da oluyor. Hocalarımızın öğrencilerinin üzerinde etkisi olacağı için onun psikolojisi de var." dedi.

"Kendimi denemek amaçlı sınava girdim"

Gıda mühendisi olmak istediğini belirten Seydi Kuytu ise, "Sınava kendi isteğimle ve sınav stresini atmak için giriyorum. Daha önce de sınava girdim. Bundan dolayı pek fazla heyecanlı değilim. Eski bilgilerimle sınava gireceğim. Önceki yıllar tüm dersleri görüyorduk ama bu yıl böyle bir avantaj olmadı. Fazla bir stres yaşamıyorum, gayet rahatım." ifadelerini kullandı.

"Sınavın ertelenmemesi iyi oldu"

Gaziantep Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirten Mehmet Yılmaz, "Ben sınava her yıl giriyorum. Kendimi denemek amaçlı sınavlardan kopmak istemiyorum. İlerideki sınavlar için hazırlık yapıyorum.  Salgın var ama bu sınav mecburen yapılacaktı. Vakaların azaldığını görmüyoruz, azalacağını da pek sanmıyorum. Yapılması zorunlu olan bir sınavdı, yapılıyor ve biz de bugün sınava giriyoruz." şeklinde konuştu.

"Virüsten dolayı sınava pek fazla hazırlanamadım"

Virüsten dolayı sınava pek fazla odaklanamadığını belirten Döne Öztürk ise, şunları söyledi:

"Hiç heyecanım yok. Neden heyecanlı olmadığımı ben de bilmiyorum. İlk defa sınava giriyorum. Sınav bence zor olur. Virüsten dolayı sınava pek fazla hazırlanamadım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Öğrenci arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Gardiyanlığı düşünüyorum. Herkes tuhaf karşılıyor ama ben gardiyan olmak istiyorum. Sınavın virüse denk gelmesi hiç iyi olmadı. 'Sokağa çıkma yasağı var' dediler ama şu anda normal günlerdeki gibi yoğunluk devam ediyor. Sınav esnasında nasıl olacak hiçbir fikrim yok. İnşallah bu düzen devam etmez." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir