• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Bediüzzaman`ın Talebesi Dualarla Ebediyete Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Bediüzzaman Said Nursi `ye hizmet eden ve Dehri Yusuf Hoca olarak tanınan Yusuf Okumuş (86), önceki gün İstanbul`daki evinde vefat etti. Merhum Okumuş, vasiyeti üzerine memleketi Rize`nin Çayeli ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından dualarla ebediyete uğurlandı.

İlçe merkezinde bulunan Eski Camii`de kılınan cenaze namazına, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Müftüsü Yusuf Doğan, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Gümüşhane Müftüsü Süleyman Aktaş, Okumuş`un yakın akrabaları ve sevenleri katıldı. Yusuf Okumuş`un cenaze namazını kardeşi emekli müftü Yahya Alkın kıldırdı. Okumuş, cenaze namazının ardından ilçeye bağlı Kaptanpaşa köyünde bulunan aile kabristanlığına defnedildi.

Yusuf Okumuş `un kardeşi emekli Müftü Yahya Alkın, "Ağabeyim sıradan bir insan değildi. Vefatının ardından `Büyük bir hizmet çınarı yıkıldı` şeklinde medyada çıkan haberler bizi çok duygulandırdı. Ömrünü İslam hizmetine adayan ağabeyim malını mülkünü her şeyini feda eder, karşılığında hiçbir şey istemezdi. Mevlid Kandili gibi mübarek bir gecede kendisini kaybettik. İslam uğrunda çok çileler çekti. Bedeller ödedi, zulme uğradı, dayaklar yedi ama yılmadan İslam için çalışmalarını sürdürdü. Rabbim, ağabeyimin mekânını cennet eylesin." dedi.

Yusuf Okumuş`un talebelerinden Kudret Bilgili, "Ömrünü İslam yoluna adayan değerli hocamın vefatı bizleri derinden sarsmıştır. Hayattayken bana hep `Fatime` diye hitap ederdi. Artık bana bu ismimle hitap edecek değerli hocam olmayacak. Rabbim kendisini cennetiyle mükâfatlandırsın." şeklinde konuştu.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir