• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Danıştay`ın Başörtüsü Kararı Sonrası İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Danıştay 8. Dairesi`nin, Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların ``başları açık`` görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararının ardından Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen bir hakaret davasında ``müşteki`` vekili olan avukat Şule Dağlı, duruşmaya başörtülü olarak katıldı.

Duruşmada avukatlık görevini başörtülü olarak yerine getiren avukat Şule Dağlı, daha sonra İstanbul Adalet Sarayı`na gelerek konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şule Dağlı, uygulamanın ilk gününde Kadıköy Adliyesi`nde bir hakaret davasına başörtüsü ile girdiğini anlatarak, ``Duruşmada hakim `bu şekilde mi gireceksiniz` diye sordu. Ben de Danıştay`ın dünkü yürütmeyi durdurma kararını hatırlatarak başörtüsü ile duruşmaya gireceğimi söyledim. Konudan haberdar olmadığını, karara ilişkin bir yazı almadığını ve bu nedenle başörtülü girdiğimi tutanağa geçireceğini söyledi. Söz konusu tutanak baroya gönderilecekmiş. Bu şekilde davayı takip ettim ve ayrıldım. Bundan sonra da işlerimi başörtüsü ile takip edeceğim`` diye konuştu.

Bu durumdan son derece mutlu olduğunu ifade eden avukat Dağlı, "Yıllardan beri verdiğimiz bir mücadelemiz vardı. Bu mücadelenin sonucunda Danıştay`ın da haklı bir karar verdiğini düşünüyoruz" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir