• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Mısır`da Devrimin 2. Yılında Çatışma: 4 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahire yakınında Suveys ilinde göstericiler polisle çatışarak, valilik binasını ele geçirdi ve bazı odaları ateşe verdi. Güvenlik güçleri binayı terk ederken, göstericiler Suveys`i "kurtarılmış bölge" ilan etti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Sultan, Suveys`te meydana gelen çatışmalarda açılan ateş sonucu 1`i asker 4 kişinin hayatını kaybettiğini, ülke genelinde 379 kişinin yaralandığını açıkladı.

Suveys Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulmunim Salim, tedavi altına alınan yaralı sayısının 52 olduğunu, kurşunla yaralanan 1 askerin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kahire`de Cumhurbaşkanlığı Sarayı da şiddetten nasibini aldı.

Göstericiler sarayın yakınında ateş yaktı, saraya taş ve molotof kokteylleri attı. Polis göz yaşartıcı bombayla müdahale etti.

İsmailiye ve El-Mahalla illerindeki valilik binalarına da giren göstericiler, binalardaki evrakı yakıp ofis aletlerini parçaladı.

El-Garbiye ilinde de valilik binasına molotof kokteylleriyle saldıran göstericilere polis göz yaşartıcı bombayla müdahalede bulundu.

Buhayra ilinde Müslüman Kardeşler ve Hürriyet ve Adalet Partisi merkezlerini basan göstericiler, binalardaki eşyaları tahrip ederek, ateşe verdi.

25 Ocak Halk Devrimi`nin 2. yıl dönümü kutlanan ülkede göstericiler ve polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir