• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amazon Ormanlarında Tahribat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Brezilya hükümeti, her yıl önemli bir kısmı tahrip olan Amazon yağmur ormanlarında, kapsamlı bir biyo-çeşitlilik araştırması için kolları sıvadı.

Brezilya Çevre Bakanı Isabella Teixeira, 33 milyon dolarlık araştırma fonu için Ulusal Kalkınma Bankası ile anlaşma imzaladı.

Ormanların korunması için çevre politikaları oluşturulmasına katkı sağlayacağına inanılan araştırma kapsamında, Amazon yağmur ormanlarındaki bitkiler ve hayvanlarla bölgede yaşayan insanların da envanteri çıkarılacak.

Bölgeye dair son benzer çalışmayı 1983`te yapan Brezilya hükümetinin, yeni araştırmaya 4 yıl ayırdığı ifade ediliyor.

Tahribat ciddi seviyede

Amazon yağmur ormanlarındaki tahribat oranı, her ne kadar son 24 yıldaki en alt seviyeye düşse de kaçak ağaç kesimlerinin, otoyol ve hidroelektrik santrali inşaatlarının, madencilik ve çiftçilik faaliyetlerinin ormanlara ciddi ölçüde zarar vermeyi sürdürdüğü belirtiliyor.

Güney Amerika`daki 8 ülke ile Fransız Guyanası`ndaki 11 çevreci örgütün oluşturduğu Amazon Enformasyon Ağı tarafından geçen yılın sonunda yayımlanan bir çalışma, 2000-2010 yıllarında, neredeyse İngiltere`nin yüzölçümüne denk gelen, 240 bin kilometrekarelik Amazon ormanının tahrip edildiğini ortaya koyuyor.

Brezilya sınırları içinde geçen yıl 4 bin 656 kilometrekarelik Amazon ormanının tahrip olduğu belirtiliyor.
Güney Amerika`da toplam 6,1 milyon kilometrekarelik alana yayılan Amazon ormanlarının yüzde 63`ü Brezilya`da bulunuyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir