• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Cezaevinden çıktı elektrikli araç yaptı, sipariş yağıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da yaşayan Hasan Duman uzun çalışmaları sonucu, tek ve iki kişilik modelleri bulunan elektrikle çalışan araç üretmeye başladı.

Duman, iki teker üzerinde giden ve 10 bin liraya mal ettiği araçları 17 bin 500 liradan satışa sunuyor.

BİR BAKAN BİR DAHA BAKIYOR
Görenlerin hayran olduğu araçlar o kadar ilgi çekiyor ki yolda bu araçları görenler bir daha bakıyor. Araçlar 20 kilometre hıza ulaşabiliyor. Doldurulan şarjla 4 saat yol kat edebiliyor.

Bu araçları geliştirmeyi düşünen Duman, üzerine güneş enerjisi panelleri koyup şarj sorununu bitirmeyi hedefliyor.

"CEZAEVİNDE OKUDUĞUM BİLGİLERİN ÇOK FAYDASI OLDU"
İlginç şeylere merak duyduğunu belirten Duman, "Ben maket ustasıyım uzun yıllar maket yaptım. Babamdan gelen bir el becerisi var. Aracın başka şeklini yapmıştım üzerinde çalışa çalışa bu hale geldi. Bu araçlar elektrikle çalışıyor. Ortaya güzel bir ürün çıktı bunu biraz daha geliştirmeyi hedefliyorum. Araç şarjla 4 saat yol gidebiliyor. Saatte 20 kilometre hız yapıyor. Aracı istersek daha da hızlandırabiliriz. Bu aracı ilk defa görenler merakla bakıyor. Ben aracı yaparken Semih ve Muhammet kardeşlerimden yardım aldım. Ben 30 yıl 6 ay cezaevinde kaldım. Buradan her çıkan tekrar cezaevine dönecek diye bir kural yok. Cezaevinde insan kendini geliştirerek bir şeyler üretebilir. Bu yaptığım araçta cezaevinde okuduğum bilgilerin çok faydası oldu. Bu aracı orada öğrendiğim bilgilerle yaptım. Babadan gelen bir merakta var bu aracı 4 yılda tasarladım. 10 bin liraya mal ettim. 17 bin 500 liradan satmayı düşünüyorum. Talepler gelmeye başladı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir