• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...

Koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv sektörü büyük bir darbe alırken ikinci el araç piyasası ise altın yılını yaşıyor. Otomotiv üreticileri 2020 model yeni araçları piyasaya süremezken şu anda da salgın nedeniyle fabrikalarda sıfır araç üretilemiyor. İkinci el araçlardaki fiyatlar tırmanışını sürdürürken vatandaşlar ise "Sıfır araçlarda ÖTV indirimi" beklentisine girerek ikinci el araçların fiyatının düşmesini bekliyor.

"SIFIR ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ İMKANSIZ"

Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, ÖTV indirimi ve ikinci el araçların yükselen fiyatları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların araçlara olan ilgisini arttığını ve bu yüzden sektöre talep patlatmasını yaşadığını belirten Güveloğlu ÖTV indirimi beklemediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Bu bir arz-talep meselesi. Talep çok fazla olduğu için indirim beklemiyorum. Şu an öyle bir indirim olacağı imkansız gözüküyor"


"İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK"
İkinci el araç fiyatlarının yükselişini sürdüreceğini vurgulayan Güveloğlu, "Sıfır araç üretilmediği için fiyatlar da düşmez. İkinci eldeki fiyat tırmanması devam edecek. Piyasa çok hareketli insanlar araba bulamıyor. Pandemiden dolayı da insanlar toplu taşıma yerine araç tercih ediyor. Böyle olunca da sıfır araç üretiminde sıkıntı var. İkinci ele de bu yansıyor ve otomatik olarak fiyatlar yükseliyor. Bunun da bir süresi var. İnsanlar yatırım yapacak başka bir şey bulamıyor Konut son 3-4 yıldır kötü bir dönem geçirdi. O nedenle araba bu konuda daha aktif oluyor. Fiyatlarda düşme söz konusu olmaz. Bu şekilde giderse biraz daha artacak gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ ELDE ALTIN YIL YAŞANIYOR"

İkinci el araç piyasasının altın yılını yaşadığını kaydeden Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, daha sonra şunları söyledi:

"İkinci el araba piyasası altın yılını yaşadı ve yaşıyor. Bu şekilde de ne kadar devam eder bizde kestiremiyoruz. Araç alım satımı yapan bizler zarar ediyoruz bu şekilde. Fiyatların artması bize kar ettirmiyor. 70 bin liralık aracı 75 bin liraya satınca para kazandığımızı düşünüyoruz ama geri dönüşünde biz o aracı 78-80 bin liraya alıyoruz. Durum böyle olunca da zarar ediyoruz. " (İHA)