• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da 306 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlknur Ilıcalı İlkokul ve Ortaokul`unda düzenlenen karne dağıtım törenine Van Vali yardımcısı Mehmet Yüzere, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, şube müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.


Çocukları fazla bekletmemek için sınıflarda bulunan öğrencilere karnelerini ve hediyelerini dağıtan Yüzer ve Kına, velilere de çağrıda bulundular.


Kazasız bir şekilde 4 aylık gibi bir dönemi geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "Çocuklarımız bugün karnelerini aldılar, dinlenme süreçleri var. Bu süreçte bol bol kitap okumalarını, kendilerine zaman ayırmalarını istiyorum. Sadece kitap değil oyun da oynamalarını bekliyorum. Bu süreçte velilerimizden de öğrencilerimize karşı anlayışlı olmalarını ve onların eksiklerini gidermek için ellerinden geleni yapmaları bekliyorum. Eğitim bir bütündür sezon sonuna kadar sürecek bir süreçtir. Çocuklarımızın bir kısmı dönem itibari ile tam olarak umulduk beklendik notları almamış olabilir. Tabi bu eksiklerini düzelteceklerdir. Bunu velilerimizin de desteklemesi gerekiyor. Veli, desteğini hiçbir zaman çekmemeleri gerekir. Çocuklarımızın bu zamanı iyi dinlenerek, kitap okuyarak kendilerine de zaman ayırarak geçirmelerini diliyorum. Ayrıca öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum" dedi.


Velilere karnelerinde kırık notu bulunan çocuklara anlayış göstermeleri tavsiyesinde bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ise, velilerin çocuklara destek olmasını istedi.


Yapılan konuşmanın ardından tören sona ererken, karnelerini alan öğrenciler ise evlerinin yolunu tuttular. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir