• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Midyat`ta karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle protokol üyeleri köy ve mahallelerdeki okullarda karne dağıtarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, karnelerini verdiği öğrencilerle şakalaşırken, velilerin de sorunlarını dinleyerek çözüm konusunda gerekli talimatları verdi.


Erişti Köyü İlkokulunda karne dağıtım törenine, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, Jandarna Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü M. İsa Kurnaz, SYDV Müdürü Orhan Günel, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.


Karne dağıtım sonrasında bazı öğrencilerin karnelerindeki kötü notlarından dolayı üzülürken, karnesini iyi olan öğrencilerin ise sevinçleri yüzlerinden okundu.


Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, karne dağıtım sırasında öğrencilerle sohbet havasında nasihatlerde bulundu. Temennilerinin çocukların iyi bir yarıyıl tatili geçirmeleri olduğunu belirten Bingöl, ilk yarıda öğretmen ve öğrencilerin çok yorulduğunu ve 15 gün sürecek yarıyıl tatilinin onların dinlenmesi için bir fırsat olacağını ifade etti.


Bingöl, \"Herkesin karnesi istediği gibi olmayabilir, ancak çalışarak ve azmederek bütün öğrenciler notlarını düzeltebilirler. Karnesinde zayıf notu olan öğrenciler üzülmesin. Kötü olan notlarını ikinci dönem çalışarak yükseltebilirler. Velilerimize de burada büyük iş düşüyor. Çocuklarını düşük not aldıkları için azarlayıp üzmesinler. İkinci dönem bunu telafi edebilirler. Ben buradan tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum\" dedi. (M. Said Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir