• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük sel mağdurlarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 Haziran tarihinde İstanbul’da yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Esenyurt Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272’nci sokakta bulunan birçok binanın bodrum katı ve giriş katındaki iş yerlerini su bastı.

HÜDA PAR Esenyurt ilçe teşkilatıyla birlikte tahliye ve hasar tespit çalışmalarının hâlen devam ettiği bölgeye giden Elibüyük, mağdur olan esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz ve mahalle muhtarı Halil Öğün ile de görüşen Elibüyük, yaşananlarla ilgili vatandaşlardan, esnaftan ve yerel yöneticilerden bilgi aldı.

Yaptıkları ziyaret ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Elibüyük, “Burası dere kenarında bir yer. Önceden de defalarca sel baskını olmuş. Yanlış bir planlamanın sonucunu yaşıyorlar. Yaşananlarla ilgili Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz’dan bilgi aldık. Gerek valilik gerek Esenyurt Belediyesi gerek büyükşehir belediyesi ve ilgili bakanlıkla koordineli olarak çalıştıklarını söylediler. Zaten buranın imarıyla alakalı da yeni bir çalışma yapılacakmış. Orada buluna binaların tahliye edilebileceğini söyledi. Bu yükün altından kalkmalarının mümkün olmadığını ancak bakanlıkla koordineli olarak yapılabileceğini, zararların yüzde 80’nin karşılanacağını ve eşya yardımında bulunulacağını söyledi.” diye konuştu.

Esnafı tek tek ziyaret ettiklerini ve ciddi zararlarının olduğunu belirten Elibüyük, yetkililerin hasar tespiti yaptıklarını ve zarar gören esnafın IBAN numaralarının kaydedildiğini, yardım yapılacağını ifade ettiklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir