• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas: Siyonist işgalcilerin ilhak planına karşı caydırıcı adımların atılması lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas sözcüsü Kasım, siyonist rejimin işgal ve sindirme politikaları izlemekle kanunlara aykırı hareket ettiğine dikkat çekerek, siyonist çetelerin her geçen gün artan işgalinin önlenmesi için uluslararası caydırıcı adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı.

İşgalci siyonistlerin ilhak planına yönelik bölgesel ve uluslararası tepkilere değinen Hamas sözcüsü Kasım, devlet başkanlarının ve uluslararası kurum temsilcilerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin sorununu ve siyonist çetelerin işgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak planını görüştüğü oturumunda ilhaka karışı verdiği tepkilerin önemine işaret etti.

Uluslararası arenada söz sahibi devletlerin işgalcilere karşı önleyici adımlar atması durumunda sahada yansımalarının olacağına dikkat çeken Kasım, emperyalist ABD yönetiminin desteğini arkasına alan siyonist işgalcilerin her alanda dışlanmasını istedi.

Kasım, Filistin halkının işgal girişimlerini bertaraf etmeye dönük başlattığı direniş sürecinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Filistin’in özgürleştirilmesi, işgal altındaki topraklarda etki ve yetki sahibi olan yerel grupların, bölünmüşlüğü ve ayrılıklarını bir kenara bırakarak güçlerini birleştirerek ulusal bir cephe açmasına bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki bazı yerleri "ilhak" planının bölge barışı için tehdit oluşturduğunu söylemişti.

BM Koordinatörü Mladenov, siyonistlerin düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada işgal rejimini Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ni ilhak planından vazgeçmesi için bir kez daha uyarmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir