• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
HÜR EKİP: "Şehidler ile ilgili yarın hastag çalışmamız olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Haziran 1992'de Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) Mahallesi'nde, PKK'nin camide 10 Müslümanı katletmesi ve aynı yıl Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy (Xirapripin)'de traktörle giderken PKK'nin, köy yoluna döşediği mayının patlatılması sonucu 4 mustazaf Müslümanın katledilişlerinin üzerinden 28 yıl geçti.

Susa Mescidi'nde ibadet eden Müslümanlar, 26 Haziran 1992 tarihinde, yatsı namazından sonra cami avlusunda PKK tarafından kurşuna dizilmiş, katliamda 10 Müslüman mazlumca şehit edilirken, 4 kişi de yaralanmıştı.

HÜR EKİP tarafından yapılan paylaşımda, "26 Haziran 1992 yılında, Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy (Xirapripin)'de traktörle giderken PKK'nin köy yoluna döşediği mayının patlatılması sonucu 4 mustazaf Müslüman katledilmişti. Aynı günün akşamında ise Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyü camisinde, yatsı namazından sonra PKK tarafından 10 mazlum Müslüman kurşunlanarak şehid edilmişti. Rabbimiz, şehadetlerini kabul buyursun.

Susa Camisi Şehidleri, İslami davaya sahip çıktıkları ve Kur'an'ın Nebevî mesajının toplum arasında yer bulması adına mücadele ettikleri için şehid edildiler. Onların amacı, Kur'an'ı öğrenmek ve öğretmekti. Onlar istiyorlardı ki, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayat mücadelesi köy ahalisi tarafından bilinsin. O yüzden her akşam camide siyer dersleri işliyorlardı. Ama kaos severler bir 26 Haziran akşamında kin ve nefretlerini kusarak cami yarenlerini şehid ettiler." denildi.

"Susa Camisi Şehidleri ile ilgili yarın (Cuma) saat 14.00'te hashtag çalışmamız olacaktır"

Yarın yapacakları hashtag çalışmasına destek talebinde bulunan HÜR EKİP, "Ahdimiz olsun; şehidlerin yolundan ayrılmayacağız. Onlar nasıl ki İslam'a, Kur'an'a, sünnete, camiye sahip çıktılarsa, bizler de yollarından ayrılmayıp bu değerlere sahip çıkmaya, İslam'ın mesajının toplumda yer bulması adına çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu münasebetle, şehadetlerinin sene-i devriyesi olan Susa Şehidleri ve Tepeköy Şehidleri ile ilgili yarın (Cuma) saat 14.00'te bir çalışmamız olacaktır. Bütün sosyal medya kullanıcılarından destek ve katılım bekleriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir