• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Fotoğraf severlerin uğrak noktası: Gülek Kalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uçurumun kenarındaymış gibi bir his veren Gülek Kalesi, 1530 metre yüksekliğinde ve doğa manzarasıyla fotoğraf tutkunlarını kendisine çekiyor.

Kilikya Ermeni Krallığı döneminde yapıldığı tahmin edilen, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan Gülek Boğazı’nda yer alan kale, konumu itibariyle bulunduğu alana hâkim bir tepe üzerinde olmasının yanı sıra ‘uçurum kenarında otobanı izleme’ görüntüsü vermek isteyen vatandaşların da vazgeçilmez bir mekânı haline geldi.

Fotoğraf çekmek için Adana’dan geldiklerini ifade eden Alparslan Kavgasız, manzarayı çok beğendiğini belirterek, "Gerçekten bu yerin bizim ülkemizde olduğunu bilmiyordum. Sosyal medyada gördükten sonra burayı kendi gözlerimle görmek ve fotoğraf çekebilmek için geldim." diye konuştu.

Yükseklik korkusu olmasına rağmen, uçurumun altındaki kayanın devamına güvenerek fotoğraf çekenlerden biri olan Osman Altun ise, "Normal şartlarda burada fotoğraf çekmenin yanı sıra aşağıya dahi bakamazdım. Ama burasını ziyaret eden herkes bir şekilde cesaret buluyor ve bu güzel manzarayı kaçırmıyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir